VELIKA KAZNA!

IGRAJU SA ZVEZDOM, A DRAKONSKI KAŽNJENI ZBOG BIVŠEG IGRAČA PARTIZANA! Uhvaćeni u MALVERZACIJAMA - oduzete im i 2 pobede!

Autor Nikola Savić

Francuski klub dobio veliku kaznu lige zbog finansijskih malverzacija oko ugovora Žofrija Lovernja i Nanda de Koloa.

Izvor: Profimedia

Asvel je dobio drakonsku kaznu od strane francuske lige, zbog finansijskih malverzacija. Sporna su dva ugovora i to sa najvećim zvezdama tima Žofrijem Lovernjom i Nandom De Kolom. Klub iz Vilurbana je napravio propust i oglušio se o zahteve upravnog odbora LNB lige koja je tražio da im pošalju neophodnu dokumentaciju za ugovore spomenutih košarkaša. Utvrđeno je da plate dvojici najplaćenijih igrača u ekipi nisu dolazile strogo iz budžeta kluba, već i iz drugih prihoda, što je u Francuskoj zabranjeno.

Asvel je kažnjen sa oduzimanjem dve pobede u LNB ligi i novčano sa 100,000 evra. Ugovori De Kolou i Lovernju važe i za sledeću sezonu, pa će tako klub u vlasništvu nekadašnjeg NBA šampiona Tonija Parkera morati da nađe način da isfninansira plate ali na način dozvoljen u okviru zakona. Sa dve pobede manje Asvel će pasti na skor 13-9 što će ih staviti u tešku situaciju u borbi za plej-of. Pre kazne su zauzimali petu poziciju na tabeli, ali sada se situacija menja.

U Evroligi se nisu proslavili ove sezone pa su tu poslednji na tabeli sa samo osam pobeda i 23 poraza. U sledećem kolu elitnog klupskog takmičenja dočekuju Crvenu zvezdu (31. mart od 21 čas) koja nakon pobeda protiv Baskonije i Valensije traži način da se domogne plasmana u TOP 8. Asvel je prošlosezonski šampioni LNB lige, ali ove sezone Monako suvereno drži prvo mesto i favorit je za osvajanje titule.