Košarka

PARTIZAN MU OSTAO NEDOSANJANI SAN, NAPISAO JE SAMO JEDNU REČ! Grobari mu nisu zaboravili - zato su ga ovako pozdravili!

Autor Mladen Šolak

Sjajni hrvatski košarkaš Mario Hezonja toplo je dočekan od Grobara i igrača Partizana u Štark areni. Pre desetak godina vodio je razgovore o dolasku među crno-bele, bila mu je to želja, ali...

Izvor: MN Press

Mario Hezonja došao je u Štark arenu ovog petka kao zvezda Real Madrida i iako su i on i njegov tim preslišani od moćnih crno-belih Željka Obradovića, sigurno je utakmica nosila poseban značaj za njega. Hrvatski as nikad nije krio da bi rado zaigrao za crno-bele i to je isticao i pre desetak godina, kada je kao veliki talenat Barselone dolazio u Beograd.

"Bilo je tu i istine, naravno. To je tada bila moja velika želja, međutim... Duleta poznajem fenomenalno, Bogdana i danas poznajem fenomenalno, dosta ljudi iz kluba poznajem fenomenalno, ali je sve ostalo na nagađanjima. Razgovarali smo, ali nije bilo tu previše priče ili dogovora... Tako da je sve ostalo samo na priči", govorio je tada Mario.

Grobari mu nisu zaboravili i te i sve druge lepe reči o crno-belima i zato su ga posebno pozdravili pred utakmicu Partizan - Real, u kojoj su crno-beli još jednom pokazali da su spremni i za Top 8 i za nešto više od toga. Takođe, Marija je iz prvog reda gledao i prvi operativac hrvatske reprezentacije Aco Petrović.

Zanimljivo je da je i prošlog leta bilo kontakata Hezonje i Partizana, kao što ga je zvao i PAO, ali se nijedan od ta dva transfera ipak nije dogodio jer se nekadašnji NBA igrač već bio dogovorio sa Realom. "Da, bilo je (kontakata), zvali su me, ali bilo je prekasno. Često sam pričao sa ljudima iz Panatinaikosa, kada su me pozvali ništa nisam mogao da uradim"

Posle meča, Mario je dobio dugačak aplauz, a na pozive navijača da dođe među crno-bele odgovorio je samo jednom rečju: "Hvala!". On je u ubedljivom porazu svog tima ubacio 17 poena.