MONDO SKENER

VELIKANI STREPE OD PARTIZANA U TOP 8, A EVO I ZAŠTO: Željkova mašina naterala najbolje u Evroligi da NESTANU!

Autor Nikola Lalović

Košarkaši Partizana su sada skoro sigurno u Top 8, a tamo bi uskoro mogao da ih sačeka duel sa jednom od naboljih ekipa Evrolige. Kako su crno-beli do sada igrali sa evroligaškom elitom? Odlično, to najbolje znaju Majk Džejms i Saša Vezenkov!

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana su nakon spektakularne igre i još spektakularnije atmosfere u Beogradskoj areni uspeli da savladaju Real Madrid i praktično osiguraju plasman u Top 8! Sada im samo čudo može oduzeti mesto u Top 8, ali je takođe jasno da tim Željka Obradovića može da se nađe na mestima od petog do osmog u doigravanju.

To znači da će crno-beli morati da igraju sa nekom od četiri ekipe koje dominiraju Evroligom od starta sezone i koje su već odavno sigurne u Top 8, a to su Olimpijakos, Real Madrid, Barselona i Monako. A kakve su šanse crno-belih u mečevima sa njima? Odlične!

Kada se pogleda kako je ekipa Željka Obradovića igrala protiv najboljih u Evroligi ove sezone jasno je da ima čekmu da se nada i u dogiravanju. Pa, da se prisetimo!

OLIMPIJAKOS – POBEDA, VEČE ZA ZABORAV I VEZENKOV KOGA NEMA!

Partizan ima skor od pobede i poraza protiv najboljeg tima Evrolige. Pobedu smo gledali nedavno u 30. kolu kada su crno-beli savladali rivala iz Atine 90:75 na krilima odlične igre Džejmsa Nanelija, Kevina Pantera i Matijasa Lesora. Potpuno je neutralisan Saša Vezenkov u "Areni", a Naneli sa 19, Panter sa 17 i Lesor sa 12 poena i 10 skokova bili su ključni za trijumf Partizana. U Pireju je Partizan imao veče za zaborav, doživeo je poraz 87:58 i na kraju ostao potpuno bez snage. Dali su crno-beli samo četiri poena u poslednjoj četvrtini, ali moramo se prisetiti u kakvom je stanju tada bila ekipa. Desetkovana, sa samo devet igrača u sastavu, od kojih je mladi Đorđije Jovanović igrao minut i po, Gregor Glas osam minuta, a Tristan Vukčević 10. Nije ovaj težak poraz reper ni za šta, jednostavno Partizan je otišao na ovaj meč jer je morao i to što je donekle uspevao i takav da izdrži prvo poluvreme je još jedan dokaz da može sa najvećima. 

BARSELONA – DVA TESNA PORAZA, A PARTIZAN RASTE!

Sa Barselonom Partizan ima dva poraza, ali jako tesna! Prvo je u Blagrani u devetom kolu poražen 79:68, a pre nekoliko dana je Barsa na kraju slomila otpor Partizana u "Areni" i dobila ga 89:80. Oba puta Partizan je bio tvrd orah, oba puta su ga Mirotić i Laprovitola slomili. U ovim utakmicama je jednostavno Šarunasova NBA petorka došla do izražaja, to što mu sa kraja klupe ulaze Kajl Kjurik, Oskar Da Silva, Majk Tobi, Rokas Jokubaitis i samo pukim kvalitetom Barselona je dobila oba meča. Ipak pokazao je Partizan da ispod koša, skokom i agresivnom odbranom može da poremeti Barsu. Iako ipak ovaj tim deluje kao najmanje željeni rival u četvrfinalu, nisu ni mečevi sa Barsom nešto gde crno-beli nemaju šanse, samo je potrebno da se potrefi da Laprovitola i Mirotić imaju što manje momenata u kojima "izmišljaju" poene i daju trojke preko ruke...

REAL MADRID – VIDELI STE SVE, EVROPA OVO HOĆE!

Košarkaška Evropa se verovatno nada ovom duelu! U Beogradu je bilo 104:90 za crno-bele, u Madridu 105:97 za "kraljevski klub" i ovo su utakmice koje se prepričavaju! Dueli dva bivša prvaka Evrope su bili prava košarkaška poslastica na obe strane, a sama činjenica da je Partizan bolji u međusobnom skoru od Reala dovoljno govori o evroligaškoj sezoni crno-belih. U Madridu su Ljulj, Hezonja i Dek briljirali, a domaćin je šutirao trojke 50 odsto, u Beogradu je taj procenat bio 37,5 i odmah se nije moglo do pobede protiv Partizana! Sjajne partije Muse i Hezonje poništio je sjajan tim, šest dvocifrenih u Partizanu i 11 igrača koji su se upisali u listu strelaca. Kakve su šanse ako se igra protiv "kraljevskog kluba" u četvrtfinalu? Pogledajte međusobni skor!

MONAKO – ŠAMAR U ARENI!

Izvor: MN Press

Sedmog aprila ćemo u fiskulturnoj sali u Monte Karlu videti kakve su šanse crno-belih u ovom momentu. Tu bi trebalo da se konačno i matematički overi plasman u Top 8, a prvi meč između ova dva tima bio je jedna od boljih predstava crno-belih u sezoni. Razbijen je tim Saše Obradovića 100:80 u "Areni" i u tom 17. kolu se videlo da crno-beli mogu mnogo. Matijas Lesor je imao 21, Kevin Panter 19, Jam Madar 15, Danilo Anđušić 12 poena, Ledej 10, Papapetru 9...Sa druge strane Majk Džejms je sveden na svega 9 i to je skakako recept za pobedu nad Monakom – ukrotiti njega i naterati ga u nervozu i ispucavanje. Onda sam pobedi svoj tim. Čekamo sedmi april, pa da vidimo i međusobni skor, mada je teško poverovati da će Monako "nadoknaditi" ovih 20 razlike minusa iz Beograda. 

Kakve šanse Partizan po vama ima u Top 8?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt