ODATLE JE POČELO

POBEDA PROTIV ZVEZDE PROMENILA SVE! Kako je Partizan ušao u Top 8? Postao NEPOBEDIV kad je bilo najvažnije!

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan je u top8 ušao posle "buđenja" i bolje igre na gostovanjima, sve je počelo od pobede protiv Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Partizan je prošao u top8 Evrolige, pobedio je Monako i "overio" prolaz u narednu fazu takmičenja. Srpski tim napravio je iskorak posle svih problema tokom sezone, posebno kada je su se ređali porazi u decembru i kada su bili veliki problemi sa mečevima na gostovanjima. Šta se od tada promenilo? Upravo to - Željkova ekipa počela je da dobija mečeve na strani!

Kada je Valensija 19. januara pobedila Partizan u Španiji (89:81) crno-beli imali su veoma loš skor 2-8 na gostovanjima. Tada je i bivši kapiten i funkcioner Partizana Mića Berić pričao da je "Partizan potpuno drugi tim van Arene". Jedan meč sve je preokrenuo, duel u "Pioniru" i pobeda protiv Crvene zvezde u "večitom derbiju" (79:78). Od tog momenta sve je krenulo na bolje za "parni valjak", počeo je da "melje" sve pred sobom.

Upisao je Obradovićev satav ukupno 10 pobeda posle Valensije, od toga šest na strani. Redom su padali Zvezda, Žalgiris, Bajern, Virtus, Efes i Monako. Domaći teren odbranio je samo Armani, dok su u Beogradu slavili Fenerbahče i Barselona, dakle ukupan skor 10-3. Pravovremeno "buđenje" i reakcija koja od meča u "Pioniru" dovela je Partizan do cilja. Do mesta među osam najboljih timova u Evropi.

Sada se čeka konačan rasplet, kalkulacije su poznate i crno-beli će tokom sledeće nedelje znati i ko će biti rival na putu ka fajnal-foru i Kaunasu. "Upravo sam dobio informaciju da možemo da popravimo poziciju i da ne možemo da budemo osmi. Peti, šesti, sedmi, videćemo. Imamo meč pred našim navijačima, probaćemo da nastavimo da igramo na tom nivou", rekao je Obradović posle meča u Francuskoj.

Skoro sve je jasno, čeka se samo ime protivnika, ali ono što je sigurno je to da niko ne želi da igra protiv Željka Obradovića u plej-ofu. Ko god da bude na drugoj strani, čeka ga deveotstruki osvajač Evrolige koji iza sebe ima preko 20.000 ljudi, "Arena" će sigurno biti rasprodata...