Košarka

LOŠA VEST ZA PARTIZAN - MORA NA TEŽI PUT U PLEJ-OFU! Crvena zvezda obradovala crno-bele, ali onda su saznali gde idu!

Autor Mladen Šolak

Partizan još ne zna ime rivala, ali zna u koju zemlju putuje u Top 8 fazi.

Izvor: MN Press

Makabi je pobedio Real Madrid u Tel Avivu i tako osvojio peto mesto na tabeli Evrolige pred plej-of, što znači da će igrati u Top 8 fazi protiv Monaka. To ujedno znači i da Partizan neće moći da i u plej-of serijji igra protiv tima Saše Obradovića, koji je zbog "najslabijeg" domaćeg terena i zbog čestih oscilacija i nepredvidljivog ponašanja lidera ekipe, Majka Džejmsa, bio željeni protivnik svih ekipa raspoređenih od petog do osmog mesta u Top 8 rundi. "Ponos Izraela" je sada sigurno peti i ići će u kneževinu jer ima poen više u međusobnom skoru protiv beogradskih crno-belih.

Sada je poznato da će Partizan u slučaju pobede protiv Panatinaikosa u petak od 20.30 igrati u plej-of seriji protiv Real Madrida ili Barselone. Trenutno se za to pita Barsa, koja će u istom terminu u petak igrati protiv Valensije i ako pobedi, biće druga na tabeli jer ima bolji međusbni skor od "kraljevskog kluba". Real će ostati drugi samo ako Valensija iznenadi ekipu Šarunasa Jasikevičijusa.

Pre dramatičnog meča u Tel Avivu, u kojem je Makabi pobedi 100:96 posle produžetka, Partizan je dobio dobre vesti iz "Pionira", u kojem je Crvena zvezda Meridianbet pobedila Fenerbahče takođe posle dodatnih pet minuta i tako omogućila crno-belima da ostanu u trci za peto mesto. Kasnije tokom večeri, Real ipak nije izdržao u Izraelu, čime bi omogućio Partizanu zicer da pobedom protiv Panatinaikosa igra protiv Monaka, koga je dva puta savladao u ligaškom delu Evrolige.

Dakle, Partizan pobedom zauzima šesto mesto na tabeli, eventualnim porazom pada na sedmo, a u svakom slučaju čeka vesti iz Španije. S obzirom na to da su i Partizan i Barselona u petak favoriti, trenutno deluje najrealnije da će crno-beli igrati protiv Reala, koga je takođe nedavno "pregazila" u krcatoj Štark areni.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt