Košarka

SVE O SERIJI PARTIZANA I REALA! Crno-beli već znaju i ko ih čeka na Fajnal-foru Evrolige!

Autor Mladen Šolak

Partizan će se za odlazak na Fajnal-for boriti protiv tima koji je tamo češće od svih! Čeka nas paklena serija.

Izvor: MN Press

Pobeda Partizana protiv Panatinaikosa trojkom Džejmsa Nanelija odlučila je sve. Crno-beli će završiti ligaški deo Evrolige na šestom mestu tabele, sa sjajnih 20 ostvarenih pobeda, kojim su izborili plej-of seriju protiv Real Madrida.

Plej-of će početi 25. aprila, Real će biti domaćin prve dve utakmice, a potom će se serija preseliti u Štark arenu. Plasman na Fajnal-for u Kaunasu od 19. do 21. maja, gde će biti odlučen novi šampion Evrope. A crno-beli imaju pred sobom tim koji je najčešće osvajao tu titulu u istoriji (čak 10 puta) i koji je u poslednjih 10 godina sedam puta igrao na Fajnal-foru, a dva puta bio prvak - poslednji put baš u Beogradu, 2018. godine.

Ove sezone, Real i Partizan pobedili su jedni druge na domaćem terenu, s tim da je trijumf crno-belih u Štark areni 31. marta bio pravo demoliranje "kraljevskog kluba", 104:90. Na svaki način su razbili igrači Željka Obradovića Madriđane te večeri i taj trijumf jedan je od onih koji je skrenuo pažnju čitave Evrope na crno-bele. I upozorio sve da će i te kako morati da razmišljaju o Željku Obradoviću i njegovom sastavu u borbi za Fajnal-for.

Real je nakon tog trijumfa pobedio odavno "otpisani" Bajern kod kuće (79:67) i u poslednjem kolu u četvrtak u veče izgubio od Makabija 96:100, što nije odgovaralo crno-belima, jer su tim rezultatom ispustili šansu da budu peti i da igraju za odlazak na F4 protiv Monaka. Ipak, uprkos veličini protivnika crno-beli će i te kako imati čime da se nadaju, što su dokazivali kroz čitavu evroligašku sezonu i dokazali ulaskim u evropsku elitu. I to uprkos tome što će u timu Reala naspram sebe imati bivše NBA igrače poput Džanana Muse (15,5 poena po meču), Gabrijela Deka (11,9), Marija Hezonje (10,4), kao i gorostasnog centra Valtera Tavaresa koji hvata po 6,5 skokova po meču... Čeka nas sjajna serija, a već je poznato i to da će pobednik u polufinalu Fajnal-fora igrati protiv boljeg iz serije Barselona - Žalgiris. Naravno, do tamo je predugačak put za oba tima, a ovo su parovi:

Svi parovi Top 8 faze Evrolige:

  • Olimpijakos - Fenerbahče
  • Monako - Makabi
  • Barselona - Žalgiris
  • Real Madrid - Partizan