PORUKA

NISMO U PARTIZANU DA BI SE ZEZALI! Aleksa otkrio glavni CILJ u Madridu, pa zastao: "Pre toga imamo dva KLJUČNA meča"

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksa Avramović je posle trijumfa protiv Panainaikosa pričao o Real Madridu, Evroligi, navijačima...

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Partizan je pobedom protiv Panatinaikosa (83:81), još jednom obradovao navijače i sa skorom 20-14 ušao u top8 fazu Evrolige. U četvrtfinalu igraće protiv madridskog Reala i tim koji prvi stigne do tri trijumfa prolazi na fajnal-for koji se održava u litvanskom Kaunasu.

Nije srpski tim blistao u poslednjem meču ligaškog dela, bilo je previše oscilacija, ali je na kraju ostvaren cilj. Važne poene tokom povratka iz dvocifrenog minusa postigao je Aleksa Avramović (14, 3sk, 3as). "Prvo bih hteo da se zahvalim publici na sjajnoj podršci. Rano je da odmah razmišljamo o Realu, imamo mečeve u ABA ligi protiv Zadra i Budućnosti gde možemo da obezbedimo prednost domaćeg terena", počeo je Avramović.

Potom je ipak pričao i malo o okršaju sa Madriđanima. "Znamo da smo dobili Real u plej-ofu, idemo da se nadigravamo, da uživamo u košarci, da damo maksimum i da probamo da probamo da izvučemo bar jednu pobedu u Madridu. Oni godinama igraju fajnal-for, što znači da su lagano dobijali mečeve u top8 fazi, krem su evropske i svetske košarke, imaju sjajne igrače."

Partizan je u prvom poluvremenu imao 18 poena zaostatka za Panatinaikosom (20:38), a na početku poslednje deonice bilo je "-11" (60:71). "Oni su došli motivisani, nabrijani da igraju najbolju košarku, stvarno su nam pravili probleme, da ne imenujem ko nam je sve pravio probleme. Drugo poluvreme je ogledalo onoga što radimo od Nove godine i meča sa Efesom, sezona je okrenuta u našu korist, imamo 20 evroligaških pobeda."

Rezultatski pobeda protiv grčke ekipe nije imala značaj, jer bi i sa porazom Partizan ostao šesti, ali je i te kako važna za sampouzdanje ekipe. "Tako se gradi karakter ekipe, bili bi šest i da smo izgubili, ali se ne predajemo ni kada imamo veliki zaostatak. Nismo došli da igramo da bi se zezali, već da igramo profesionalno svaki meč", zaključio je Avramović.

Pogledajte i zanimljive detalje sa meča: