Drskost

SRAMOTA! ŠPANCI OTPISALI PARTIZAN I PRE NEGO ŠTO JE PLEJOF POČEO: Real i Barsa će igrati na F4, Željkov tim je POKLON!

Autor Nikola Lalović

Neverovatno kakva drskost španskih novinara i to pre kraja regularnog dela Evrolige. "As" je već otpisao Partizan, ali i još neke timove!

Izvor: MN Press

Partizan je pobedom nad Real Madridom overio plasman u Top 8 Evrolige, a pobedama nad Monakom i Panatinaikosom do kraja takmičenja u regularnom delu stigli su do neverovatnog šestog mesta na tabeli. Sada ih čeka duel sa "kraljevskim klubom" u četvrtfinalu, a tu su već otpisani! 

Španski novinar Hose Ignasio Pinilja je predvideo da će Partizan igrati četvrtfinale sa Realom i već je otpisao crno-bele! Iako je samo nekoliko dana pre pisanja teksta pod naslovom "Real i Barselona osuđeni su na međusobni duel u polufinalu Evrolige" tim Željka Obradovića razbio Real u "Areni" 104:90, on je već video duel španskih timova na F4 u Kaunasu! 

Žreb Evrolige je jasan i bolji iz duela Partizana i Reala ide na pobednika serije u kojoj se Barselona sastaje sa Žalgirisom, ali tekst koji je objavio "As" ne ostavlja prostor za iznenađenje. "Fajnal-for se igra u Litvaniji i ako stanje na tabeli ostane ovako, Real i Barsa će igrati u polufinalu", navodi se u tekstu.

Iako je ipak Pinilja uzeo u obzir da je Partizan sve bolji i da diže formu, nije ga to brinulo previše. Rešio je da izbaci crno-bele iz plejofa Evrolige dva kola pred kraj regularnog dela takmičenja.

"Ako bi se sezona danas završila u četvrtfinalu bi igrali Real i Partizan, tri pobede neophodne su za prolaz dalje. Partizan je žestoko napredovao u poseldnje vreme, od decembra ima 74 odsto uspešnosti, igra pod komandom Obradovića i pred 20.000 ljudi u Areni, dok je Fener u slobodnom padu. Poklon koji čeka španske timove je taj što će onda u polufinalu igrati jedni protiv drugog. Ove sezone odigrali su četiri meča i oba tima imaju po dve pobede", zaključuje se u tekstu.

Ipak, na terenu stvari stoje drugačije. Sada čekamo da počne serija koja se igra na tri pobede, a prva dva duela biće odigrana u Madridu gde crno-beli žele jedan "brejk" i šansu da u Beogradu sa dve pobede završe posao. Iako to nikako neće biti lako, ovakav potcenjivački ton španskih medija je daleko od opravdanog.