Košarka

ŽELJKO OBRADOVIĆ ZBOG OVOGA JOŠ ĆUTI O REALU! Ko čeka Partizan u Španiji? To i dalje niko ne zna!

Autor Mladen Šolak

Komplikovana situacija u Real Madridu otežaće posao treneru Partizana pred mečeve u plej-ofu Evrolige.

Izvor: MN Pres

"Real Madridu nedostaju šestorica igrača koji bi mogli da igraju u bilo kom najjačem evroligaškom timu", rekao je trener Partizana Željko Obradović najavljujući plej-of seriju crno-belih i "kraljevskog kluba" u Evroligi. Do njenog početka proći će još 10 dana i u međuvremenu neće biti zahvalno previše pitati "Žoca" za Madriđane, jer će i on sa saradnicima pratiti informacije o stanju u španskom velikanu. A Real je malo utakmica prethodnih nedelja i meseci odigrao u istom sastavu. I utoliko ga je teško unapred predvideti do kraja.

U prethodnom periodu zbog povreda nije igrao niz igrača Reala. Bivši plejmejker Partizana Najdžel Vilijams-Gos duže od mesec dana je "aut" zbog povrede prepona, dok legendarni Serhio Ljulj ne igra zbog povrede levog kolena, koju je zadobio još 20. februara, na Kupu kralja, pa je već dva i po meseca bez odigranog meča u Evroligi.

Francuski centar Vensan Poarje, jedan od najboljih skakača ekipe, odigrao je prošli meč u Evroligi u ubedljivom porazu baš od Partizana 31. marta, jer je pre desetak dana morao na hitnu operaciju slepog creva, zbog koje je propustio dva kola Evrolige i prve prognoze nisu najavljivale njegov nastup u Barseloni ovog vikenda. Sa druge strane, sigurno je da derbi neće igrati takođe legendarni Rudi Fernandez, zbog bola u leđima, iako je nastupio protiv Makabija u Tel Avivu u četvrtak.

Za razliku od Rudija, mnogo ozbiljnije probleme imaju Karlos Alosen, koji ne igra od februara 2022. zbog kidanja ukrštenog ligamenta u kolenu, kao i Entoni Rendolf, trofejni krilni centar koji je u junu takođe operisao ligament kolena zbog totalne rupture, a ove sezone odigrao je samo jedan evroligaški meč - protiv Bajerna 6. aprila.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Dok se učesnici Top 8 spremaju za "ono pravo" i za glavne borbe, sigurno je da će neki igrači ići i "preko bola" u borbi za glavnu nagradu - titulu Evrolige. Real je i uz ovoliko povreda i dnevnih promena u ekipi ostvario odličan rezultat u ligaškom delu (23-11), završivši je na trećoj poziciji. U prvoj sezoni pod vođstvom Ćusa Matea, "kraljevići" su obezbedili prednost domaćeg terena, dobili novog rekordera u broju postignutih poena, Džanana Musu, i nema dileme da će većina navedenih igrača biti bar u široj rotaciji, ako ne i potpuno "mobilisani" za utakmice protiv Partizana.

To što su imali tako komplikovane nedelje prethodnih meseci svakako neće olakšati Željku Obradoviću posao u pripremi utakmice i zbog toga je i priču o tome odložio za desetak dana, kada će euforija dostići vrhunac, a Partizan krenuti u Španiju, u borbu za plasman na Fajnal-for.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt