ODBIJENI

REAL POKUŠAO DA ODLOŽI MEČ SA PARTIZANOM! Španci već počeli da se žale: "Biće najumorniji tim u top8 Evrolige"

Autor Nemanja Stanojčić

Real Madrid pokušao je da odloži i meč sa Partizanom zbog umora...

Izvor: MN Press

Real Madrid je već počeo da se žali, pred meč sa Partizanom u top8 fazi Evrolige, španski tim se buni zbog umora. Nezadovoljstvo vlada zbog toga što je meč sa Huventudom u okviru ACB lige odigran u nedelju uveče, a što je duel sa srpskim timom već u utorak (20.45), ističu da će imati manje vremena za odmor od ekipe Željka Obradovića, a čak je pokušao domaćin i da pomere oba meča, nije uspeo u tome.

"Utakmice su jedna za drugom i praktično nema vremena za oporavak. Imamo veoma važne mečeve u kratkom vremenskom razmaku. Zbog toga u svaki od tih duela moramo da ulazimo oprezno, sve ovo je veliki ispit za nas", poručio je Ćus Mateo, trener "kraljevskog kluba". Inače, zbog TV prava su pokušaji odlaganja odbijeni, iako su se svi u Realu nadali da će uspeti da nagovore ACB ligu ili Evroligu, to se nije dogodilo.

Naime, kako piše španska "Marka" Real je kontaktirao predstavnike oba takmičenja i pokušao je da pomeri meč. Duel sa Huventudom želeli su da igraju bar u subotu, pa su onda pokušali meč sa Partizanom da pomere za sredu kada su dobili negativan odgovor od ACB lige. Razlog je TV prenos. "DAZN", koji radi prenose u Španiji želi da Real i Barselona igraju svoje utakmice različitim danima, a Barsa nije imala nameru da izađe u susret ljutom rivalu i da eventualno pristane na zamenu termina. "Od osam timova koji igraju u četvrtfinalu Real će biti najumjorniji od svih", navodi se u tekstu "Marke". Partizan prva dva meča igra u Madridu (25. i 27. aprila), posle čega se serija seli u Beograd.