Brige!

KATASTROFA REALA - NEMA KO DA IM IGRA U DRUGOM MEČU: Partizan ih dobio, drugi meč je za dan, a njima PUNA BOLNICA!

Autor Nikola Lalović

Valter Tavares i Vensan Poarije su povređeni, Entoni Rendolf jedva da može da igra, Petr Korneli ima problem i malo je igrao u zadnje vreme... Ko ostaje?

Izvor: MN Press/Twitter/Basket News

Real Madrid je izgubio prvi meč četvrtfinalne serije Evrolige od Partizana, a osim toga što su u zaostatku sada imaju i druge probleme. Na centarskoj poziciji im se i pre prvog meča sa Partizanom napravio veliki problem zbog povreda, a na duelu sa crno-belima se povredio jedini klasični centar u ekipi. 

Na početku treće četvrtine gorostasni centar je morao da napusti igru i videlo se kasnije da je sa ledom oko kolena jedva izašao iz hale, a "Marka" javlja da je problem u ligamentu kolena. 

"Primetilo se njegovo odsustvo u drugom poluvremenu, iako se tim borio i dobro smo se branili, pogotovo u trećoj četvrtini. Zasužili smo da dobijemo meč isto koliko i Partizan. Postoji bol u ligamentu, testiraćemo ga i videti kolika je šteta. Hajde da se nadamo da je mala. Bol u kolenu mu nije prestao, ali za sada nismo sigurni ni u šta", rekao je Ćus Mateo trener Reala posle meča. 

Španci su već 20 dana bez Vensana Poajea koji je operisao slepo crevo, a takođe je na ovom meču van tima bio i Petr Kornel, Francuz koji je visok 211 centimetara i igra kao krilni centar. Njega nije bilo ni na meču sa Huvnetudom, a pre toga je imao smaneu minutažu protiv Đirone, dok sa Barselonom u "El Klasiku" nije bio u 12. Tu je i Entoni Rendolf, iskusni krilni centar koji je proveo sedam minuta na parketu protiv Partizana, ali mu je to tek druga evroligaška utakmica od juna kada su mu pukli ligamenti. 

Jabusele je "glumio" centra u poslednjih desetak minuta druge utakmice, a videćemo kako će za dva dana izaći Real. Bolnica im je puna i to igrača na istoj poziciji i to brine sve u Španiji.