Nema spora

REAL IZGUBIO - ŠPANCI DIGLI BURU ZBOG OVE SUDIJSKE ODLUKE: Sporan je pokret Pantera, a evo šta kažu pravila! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Jedan španski novinar se zapitao da li je faul nad Kevinom Panterom u finišu meča u Madridu pravilno dosuđen, a uskoro je dobio i stručno tumačenje situacije.

Izvor: YouTube/Screenshot

Španci se bune! Partizan je savladao Real Madrid 89:87 u prvom meču četvrtfinala Evrolige fantastičnom trojkom Kevina Pantera. Taj pogodak nije sporan, ali je španski novinar David Kamps sa portala "Ondasero" imao je primedbe na odluku sudija da se Džananu Musi dosudi faul u napadu.

Na 30 sekundi do kraja utakmice Musa je promašio šut za tri, ali tu nije bio kraj mukama Reala. Pošto je ispružio noge ka Kevinu Panteru, dosuđen mu je faul u napadu, a kapiten Partizana otišao je na liniju penala. Pogodio je oba slobodna bacanja, zatim je Dek dvojkom uz faul doneo prednost od 87:86 Realu, da bi potom Panter trojkom zadivio navijače, novinare, sve koji su meč gledali! 

"Lična greška je dosuđena Musi jer je ispružio nogu dok je šutirao. Da li je dobro dosuđena?", zapitao se Kamps. Pogledajte tu situaciju:

Ipak, pravila su jasna! Javili su se u komentarima da to objasne novinaru pa je tako jedan komentator napisao: "Sa pravilnikom u rukama, bojim se da je ovo faul u napadu. Panter takođe izlazi iz cilindra, ali Musin pokret je manje prirodan i više inicira kontakt, ali to je samo moja interpretacija", napisao je, a onda jasno citirao pravila:

"Princip cilindra: Napadač ne sme da pruži svoje noge ili ruke van cilindra i da tako izazove nedozvoljen kontakt sa defanzivcem kako bi dobio dodatni prostor", navodi se u pravilniku. Dakle, sve je jasno, faul je postojao i sudije su bile u pravu.