POVREDA

POZNATO STANJE VALTERA TAVARESA: Nije mogao da hoda posle Partizana, a evo da li će Realov "toranj" igrati u Madridu!

Autor Milutin Vujičić

Valter Tavares je zbog povrede presedeo praktično celo drugo poluvreme protiv Partizana.

Izvor: Profimedia/Cordon Press

Najbolji košarkaš Real Madrida Valter Tavares doživeo je povredu na prvom meču četvrtfinala Evrolige protiv Partizana. "Džin" je odigrao praktično čitavo prvo poluvreme, a u drugom već nije mogao da pomogne svom klubu i gledao je kako Kevin Panter u poslednjoj sekundi postiže trojku za "brejk" i veliki trijumf crno-belih. To znači da je Real Madrid u seriju ušao "iz minusa" i da će teško uspeti da odgovori Partizanu bez svog najboljeg košarkaša.

Tavares je jedva hodao posle utakmice i zabrinuo je navijače madridskog kluba, međutim svi su odahnuli nakon što su stigle najnovije informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Španska novinarka Pilar Kasado prenosi da Tavares nije doživeo ozbiljniju povredu, ali da i dalje nije poznato da li će igrati u drugoj utakmici serije koja je na programu već u četvrtak u Madridu. Odluka će praktično biti doneta na dan utakmice i jasno je da je Ćus Mateo sada u velikoj dilemi - da li smanjiti rizik i odmoriti Tavaresa za utakmice u Beogradu ili ga ipak koristiti pošto bez njega u sastavu Partizan može da se nada da će povesti i 2:0.

Visoki centar sa Zelenortskih Ostrva nije ulazio u igru od 23. minuta utakmice, a susret je završio sa 12 poena (5/6 za dva poena), pet skokova i ukupnim indeksom korisnosti 20. Jasno je koliko je dragocen za Real Madrid, posebno u odbrani, a to nije i jedina povreda koja muči trenera "kraljevskog kluba".