Košarka

PARTIZAN IH RAZBIJAO, A ONI TERALI TRENERA USRED UTAKMICE! I njihov "krivac" je bio u hali i gledao POTOP Reala!

Autor Mladen Šolak

Navijači Reala našli krivca!

Izvor: DAZN/Screenshot

Partizan je držao čas košarke Real Madridu, razbio mu igru do neprepoznatljivosti, a navijači "kraljevskog kluba" su najpre bili besni na sudije, a onda na svog trenera, Ćus Matea. Povici "Evroliga, mafija", brzo su se pretvorili u kritike na račun šefa stručnog štaba Madriđana, pod čijim vođstvom Španci nisu imali ideju kako da se bore protiv razigranih, raspucanih i mnogo spremnijih crno-belih.

Tim Željka Obradovića je "mleo" domaćina, a za to vreme je bilo i transparenata sa imenom bivšeg trenera, Pabla Lasa, trofejnog stručnjaka koga je Real sklonio prošle sezone, nakon što je imao zdravstene probleme. Klub je nakon tog rastanka pružio poverenje Mateu, Lasovom pomoćniku, koji je u ligaškom delu Evrolige osvojio treće mesto na tabeli, a sada je na rubu eliminacije uz velike probleme sa zdravljem igrača, ali i uz još veće muke sa igrom protiv moćnog Partizana. Pogledajte transparent u hali, upućen predsedniku kluba, čuvenoom Florentin Perezu, koji je takođe u dvorani.

Hesus "Ćus" Mateo (54) bio je čak osam godina Lasov asistent, a u svojoj prvoj samostalnoj sezoni na klupi "kraljevića" prolazi kroz velike probleme, a zahuktali Parizan ih je ogolio kada je bilo njvažnije. "Moramo da igramo sa više strpljenja, oni trče lako, pogađaju lako, a mi smo prenervozni", rekao je Mateo na poluvremenu, nakon što je Partizan ubacio čak 51 poen za prve dve četvrtine.