Košarka

POSTOJI SNIMAK, SVI ĆE DA VIDE KAKO JE POČELO! Obradović otkrio šta su mu rekle SUDIJE i šta je on rekao igračima!

Autor Nemanja Stanojčić

Željko Obradović razgovrao je sa novinarima posle drugog meča u Madidu.

Izvor: Youtube/Real Madrid Baloncesto

Partizan je pobedio Real u Madridu (95:80), poveo sa 2:0 u seriji, ali je drugi meč četvrtfinalne serije Evrolige obeležilo divljačko ponašanje domaćeg tima. Posle brutalnog faula Serhija Ljulja reagovao je Kevin Panter, podigao pesnicu, a onda je Geršon Jabusele rvačkim zahvatom bacio Dante Egzuma na parket i tom prilikom ga povredio.

Željko Obradović je posle svega toga stao pred novinare i pričao o svemu što se desilo. Upitan je šta se dogodilo između Pantera i Ljulja i kako je sve krenulo. "Snimak postoji, svi će da vide kako je sve počelo i to nije važno. Igrači su posle toga razgovarali, objasnili su sve. Postoje nervi, emocije, sve je tu. Verujem da je sve stvar prošlosti i da će svi to da shvate. Nema potrebe da nastavljamo da pričamo o tome", rekao je Obradović koji je pričao i o mogućoj suspenziji za Pantera.

Sudija Sreten Radović razgovarao je sa trenerima i objasnio im kakva odluka je doneta, pre nego što je saopštio da je i zvanično meč završen pre kraja. "Sudije su nam objasnile šta su videle na snimku, objasnile su nam svoju odluku, da ko god ustane sa klupe i izađe na teren da je završio meč. Objasnili su nam to i to je to."

Ne želi srpski stručnjak da se priča o drugim stvarima. "Emocije, to je to. Samo to, ponavljam, emotivno su reagovali. Potrebno je kontrolisati emocije. Kada jedan odgovori, onda vidimo šta se desilo. Ima mnogo primera takvih u prošlosti, dešavale su se slične stvari. Probaću sve da smirim. Prvi ću to da učinim. Već sam razgovarao sa igračima."

Povreda Dantea Egzuma ne izgleda dobro. "Ne znam, izgleda baš loše. Ne znam kako će biti. Ne znam šta da kažem, oseća bol u stopalu. Videćemo posle snimaka..."

Za kraj je pričao o meču i onome što sledi, serija se seli u beogradsku "Arenu". "Došli smo ovde da igramo protiv Reala, dobrog kluba, znali smo da će biti teško. Ideja je bila da igramo meč po meč, imamo 2:0 i srećni smo zbog načina na koji smo odigrali utakmice. Ništa nije gotovo, jer Real ima mnogo kvaliteta, verujem da će da igraju sledeći meč sa Tavaresom i da će on da se oporavi. Moramo da budemo pažljivi, da budemo oprezni i da se spremimo za sledeći meč. Čestitam mojim igračima", zaključio je Obradović.