REAKCIJA

VOLEO BIH DA MOGU DA VAM OTKRIJEM SVE! Kapiten Real Madrida prvi progovorio o HAOSU na meču sa Partizanom!

Autor Nemanja Stanojčić

Rudi Fernandez pričao je sa novinarima posle meča u Madridu i haosa koji je nastao.

Izvor: Youtube/Real Madrid Baloncesto

Partizan je deklasirao Real u Madridu (95:80), održao je čas košarke španskom timu i poveo sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Međutim, mnogo više se priča o opštoj tuči i haosu na terenu. Serhio Ljulj brutalno je udario Kevina Pantera, kapiten crno-belih podigao je pesnicu, a onda je Geršon Jabusele divljačkim zahvatom oborio Dantea Egzuma i povredio ga. Naravno, bilo je tu još 

Kapiten Madriđana Rudi Fernandez stao je pred kamere posle meča i izvinio se svima zbog dešavanja na terenu. "Pre svega hoću da čestitam Partizanu, bio je bolji od nas u prva dva meča. Moramo da budemo svesni načina na koji smo igrali, oni su znali kako da nas napadnu, mi smo promenili odbranu u trećoj deonici, uspeli smo da uzvratimo i vratili smo se u meč. Oni su u tim momentima ostali smireni, mi smo se unervozili i to je uticalo i na ovaj i na prethodni meč. Kao kapiten moram da se izvinim svima, našim navijačima, kao i svim ljubiteljima košarke. Ovakve situacije i sve što se dogodilo, to je sve greška, svi mi grešimo. Čuo sam konferenciju Željka Obradovića, mi smo prijatelji, dobro poznaju svi ovu dvoranu. Ono što se dogodilo na meču treba tu i da ostane. Mi svi moramo da nastavimo da igramo, da omogućimo igračima da uživaju u košarci i u ovim mečevima", počeo je Rudi.

Zahvalio se španski košarkaš srpskom stručnjaku zbog svega što je rekao na konferenciji za medije. Pitali su i njega da objasni šta se desilo u situaciji sa Ljuljom i Panterom. "Rekao je i Željko sve o tome, teško je stvarno, situacija je komplikovana, ja sam kao igrač to osetio, nije lako, Partizan je imao ogromnu prednost u našoj kući, igrali su bolje od nas, Ljulj je napravio faul, Panter je reagovao... Ovo je košarka, potrebno je da mi na terenu priredimo navijačima košarkaški šou i da omogućimo svima da uživaju u košarci. Hoću da se zahvalim Obradoviću na onome što je rekao, potrebno je da svi budemo smireni. Čeka nas utakmica koja može da nas eliminiše, ali mi smo Real i moramo da nastavimo da se borimo i da se o ovome više ne priča. Mora da se zaboravi sve i da mislimo samo na košarci."

Priznao je da ima ogromno poštovanje prema Obradoviću. "Željko je za mene referenca za sve, zajedno smo mnogo toga doživeli, često je dolazio ovde, imam sjajan odnos za sve, pričali smo o svemu zaista. O tome šta se desilo i tu je ostalo. Voleo bih da vam kažem sve šta smo pričali posle utakmice, ali stvarn nije bilo ništa loše. Rekli smo da tako nešto ne sme da se dogodi nikad više. Pričali smo sa igračima Partizana, sa svima. Nadam se da će svi moći da igraju u trećoj utakmici koja će biti veoma važna za sve. Moramo da probamo da uzvratimo i da vratimo seriju u Madrid."

Priznao je i da ovo nije prvi put da se našao u ovakvoj situaciji. "Ja sam toliko stvari doživeo i u reprezentaciji i u NBA ligi, ovakve stvari ponekad se dešavaju, sve zavisi od karaktera igrača, emocija, nisam još video snimke i slike svega. Moramo i mi i oni da zaboravimo na ovo i da se stvarno priča samo o košarci. Probaćemo da uživamo u Beogradu, iako neće biti lako", zaključio je Fernandez koji je bio prvi igrač koji je prišao Egzumu dok je on sedeo na parketu povređen.