SKANDAL!

POJAVIO SE SUDIJSKI ZAPISNIK! Kad vidite ko NIJE ISKLJUČEN iz Reala ostaćete bez teksta, da li je ovo moguće!? (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Sudijski zapisnik pokazao je koga su arbitri isključili posle utakmice Real Madrida i Partizana koju je obeležila dominacija crno-belih i velika tuča.

Izvor: Sportklub/Screenshot

Posle opšteg haosa na meču Real Madrida i Partizana sudije su dugo gledale usporeni snimak i dugo većale oko toga koga bi trebalo isključiti sa meča, a krajnji ishod je glasio da se susret prekida usled nedovoljnog broja igrača u sastavu dva tima, kao i da se registruje pobeda crno-belih 95:80 koja je u tom trenutku glasila na semaforu. Dok se danas čeka odluka Disciplinske komisije Evrolige, i dok se već spekuliše o kaznama koje bi mogli da dobiju igrači dva tima, pojavio se i zvanični zapisnik koji nam malo bolje približava šta se to zaista desilo u Madridu!

Na sajtu Evrolige taksativno se navodi koji su sve igrači isključeni, a to na kraju podrazumeva 22 "diskvalifikacije" sa utakmice. Isključeni su svi akteri tuče, kao i svi košarkaši koji su sa klupe ušli na teren, dok na kraju samo trojica su "preživela" pregledanje snimka - i to dvojica iz Real Madrida i jedan iz Partizana.

Poslednje informacije govore da samo Zek Ledej iz Partizana nije isključen i zaista na snimku se vidi da je krilni centar pokušavao sve vreme da razdvoji igrače dva tima. Umešao se između Pantera i Ljulja, telom "branio" svog igrača, pokušavši da smiri tenzije kako bi se susret što pre nastavio, pa je to verovatno razlog zbog kog samo njega sudije nisu diskvalifikovale sa utakmice. Sa druge strane sudije su sa meča izbacile Madara, Anđulića, Trifunovića, Papapetrua, Smailagića, Avramovića, Vukčevića, Lesora, Nanelija, Pantera i Egzuma.

Posebna bizarnost je kada pogledate koga sudije NISU diskvalifikovale iz tima Real Madrida. Naravno, Geršon Jabusele je "platio" zbog divljačkog poteza, diskvalifikovani su i Hezonja, Dek, Rodrigez, Hanga, Abalde, Fernandez, Rendolf i Vilijams-Gos, međutim Serhio Ljulj nije!


Upravo je bezobrazan i nesportski faul Serhija Ljulja inicirao sukob sa Kevinom Panterom, međutim prošao je bez diskvalifikacije, dok su svi oko njega (s izuzetkom Poarjea), izbačeni sa utakmice. Sigurno će i to Disciplinska komisija uzeti u obzir kada bude odlučivala o kaznama akterima tuče, pa tako danas vlada velika neizvesnost i šteta je što igrači Partizana ne mogu u potpunosti da uživaju u senzacionalnoj pobedi za 2:0 u Madridu.

Već u utorak u "Areni" imaće priliku da iskoriste prvu "meč loptu" za fajnal-for Evrolige, s tim da su već krenule "teorije zavere" da bi Real Madrid mogao da zbog straha od navijača - traži da se susret u Beogradu igra bez prisustva navijača, što bi naravno bio presedan nad presedanima.