REČI LEGENDE

NIJE TREBALO PANTER TO DA RADI... Mića Berić o DEMONSTRACIJI SILE Partizana i Jabuseleu: Proterati ga godinu dana!

Autor Milutin Vujičić

Čuveni košarkaš Partizana Mića Berić prokomentarisao je meč crno-belih u Madridu kao i tuču o kojoj priča čitava Evropa.

Izvor: MN Press/Sport Klub/screenshot

Bivši košarkaš i funkcioner Partizana Miroslav Mića Berić bio je oduševljen partijom crno-belih u Madridu kojom su poveli 2:0 u četvrtfinalu Evrolige. Nažalost, susret je prekinut na 100 sekundi pre kraja zbog velike tuče na parketu, u kojoj je najdeblji kraj izvukao Dante Egzum, međutim Berić je na kraju želeo da u prvi plan stavi košarku - pošto je Partizan praktično ispisao istoriju slavivši dva puta u gostima u plej-ofu u samo 48 sati.

"Sjajna pobeda, veličanstvena, neverovatna igra i kontrola od prvog sekunda. Očekivao sam reakciju Reala posle poraza u prvom meču, veću agresivnost, ali ono što je Partizan uradio je neverovatno. Deklasiranje Reala usred Madrida i to u dve utakmice u dva dana. To je nemoguće, a to je Partizan uradio. Ta mirnoća i sigurnost koju je imao tokom meča je neopisiva. Svako je ponosan na ovu partiju, neverovatno je koliko su igrači sigurni i koliko imaju samopouzdanja", kazao je Miroslav Berić u komentaru utakmice za televiziju "Sport Klub".

Ocenio je da je trojka koju je Džejms Naneli postigao u poslednjoj sekundi napada početkom treće četvrtine, uz faul Poarjea, bila "podjednako važna kao trojka Kevina Pantera" za pobedu u prvom meču, pošto se posle toga ponovo preokrenuo momentum na stranu crno-belih. Blago su paničili pošto je Real Madrid promenio odbranu u "zonu", što gotovo nikada ne igra, pa je trebalo neko vreme igračima Partizana da se snađu u tome.

Na kraju su i uspeli i došli bi sigurno do stotke, međutim Geršon Jabusele, Serhio Ljulj i ostali u Realu nisu mislili tako: "Ovo je demonstracija sile. Ovo je demonstracija sile usred Madrida. Zvuči neverovatna... Što se tiče tuče, da ima pravde, Jabusele bi bio kažnjen godinu dana. Ono nisam video ni u rvanju, ma džudu...".

Mića Berić napominje da ni on, koji važi za večitog optimistu, nije mogao da veruje da će Partizan dva puta ovako nadigrati Real usred Madrida, ali dodaje da pod hitno pobeda mora da se zaboravi pošto je "Real ipak Real", tako da neće se predati čak ni u Beogradu sledeće nedelje. Posebno posle tuče koja je bacila ljagu na utakmicu i potpuno promenila narativ, tako da više niko i ne priča o košarci.

"Krenulo je od bespotrebno jakog faula Ljulja na 15 razlike, ali to je nemoć. Time je pokazao nemoć Real Madrida i šta je preostalo drugo nego to da urade. To je bila uličarska tuča. Pomenuo sam Jabuselea, pa je tu bio i Dek... Ima i naših igrača, ali jasno se vidi na snimku ko je šta uradio i počeo. Uhvatio je Dantea sa leđa, davio ga i bacio. Lako je sad pričati hladne glave, ali možda Panter nije to trebalo da uradi. Hteo je u tom trenutku da ne da na sebe, nije prvi igrač koji tako reaguje, niko nije očekivao da dođe do takve tuče, ali to je bio pregrub faul kada je utakmica odlučena. To je bila njihova nemoć. Sve ovo bi se lako zaboravilo samo da vidimo šta je sa Egzumom. Dobro je što nije palac, ali videćemo... Ovakvu tuču u Evroligi ne pamtim, ali ne bih da mračim", zaključio je Berić.