REAKCIJA

PANTER POSTIDEO PROVOKATORA LJULJA! Nakon bednog udarca i "izvinjenja" - javio se kapiten Partizana

Autor Milutin Vujičić

Kapiten crno-belih Kevin Panter oglasio se posle "izvinjenja" Serhija Ljulja u kome je sve spomenuo sem Amerikanca.

Izvor: Profimedia/CordonxPress Baloncesto

Nakon što se Serhio Ljulj oglasio na društvenim mrežama i preuzeo odgovornost za haos na meču Real Madrida i Partizana, gde se pritom nije izvinio Kevinu Panteru koga je bezobrazno faulirao i time inicirao tuču, odgovorio mu je kratko kapiten Partizana. Panter je "izvinjenje" Ljulja video na društvenim mrežama i odmah je reagovao kao i u slučaju naslova jednog specijalizovanog sajta koji ga je optužio da je započeo tuču.

"Emocije su jake i totalno razumem... Hajde da nastavimo da igramo košarku kao što smo igrali u ovoj seriji, odnosno kao što smo i do sada igrali jedni protiv drugih!", napisao je Kevin Panter i time je sigurno postideo Serhija Ljulja koji je na vrlo grub način želeo da pokvari slavlje Partizana u Madridu.

Nakon što je na semaforu ostalo sto sekundi do kraja, Panter je uzeo loptu i pokušavao da se izbori za još jedan šut za tri poena, a nakon što je prošao španskog beka - dobio je uličarski udarac u predelu grudi. Nakon toga se drznuo, nije dao na sebe i počeo je da preti Ljulju, a zatim su "proključale" emocije i kod ostalih aktera utakmice. Nažalost, najdeblji kraj izvukao je Dante Egzum koga je u afektu Geršon Jabusele uhvatio za vrat i bacio o patos, nakon čega se Australijanac povredio.

Sudije su nakon dugo većanja odlučile da prekinu utakmicu pošto su isključili 22 košarkaša, a potom je susret registrovan pobedom Partizana 90:85. U toku dana očekuje se da zaseda Disciplinska komisija Evrolige i da izrekne kazne akterima tuče, dok je u međuvremenu već poznato da će Real Madrid kazniti Geršona Jabuselea.


Danas se i Francuz oglasio i izvinio za divljaštvo, da li će Evroliga to uzeti kao olakšavajuću okolnost. Ironije li, za sada je Ljulj jedan od "najsigurnijih" pred zasedanje Disciplinaca jer je jedan od trojice košarkaša koji nisu isključeni.