Košarka

EVROLIGA IZREKLA KAZNE REALU I PARTIZANU! Crno-beli ostali bez DVOJICE igrača - evo ko je NAJŽEŠĆE sankcionisan!

Autor Mladen Šolak

Evroliga izrekla oštre kazne posle tuče na meču Real - Partizan!

Izvor: Profimedia/Burak Akbulut / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Evroliga je izrekla kazne povodom tuče na utakmici Real Madrid - Partizan! Košarkaš Reala Geršon Jabusele neće smeti da igra na pet utakmica zbog bacanja Dantea Egzuma, dok su kažnjeni i igrači Partizana - Kevin Panter sa dve utakmice, Matijas Lesor sa jedne. Takođe, ni igrač Reala Gabrijel Dek neće moći da igra na jednoj utakmici.

Uz to, Real i Partizan moraće da plate po 50.000 evra zbot nesportskog ponašanja obe ekipe, koje je sprečilo normalan završetak utakmice. Na izrečene kazne klubovi nemaju pravo žalbe!

Treća utakmica plej-of serije biće odigrana u utorak i u njoj Partizan neće moći da računa na kapitena Pantera i Lesora, dok prema trenutnoj situaciji, ako crno-beli pobede i u sledećoj utakmici, Amerikanac  propušta i polufinale Fajnal-fora! Takođe, ostaje da se vidi kakva je situacija sa povređenim Danteom Egzumom, koji je na štakama napustio halu u Madridu, ali ipak poslednje informacije govore da će igrati u utorak. Pogledajte kako je izgledala tuča zbog koje je Evroliga izrekla ovako oštre kazne:

Brutalna tuča počela je nesportskim faulom Serhija Ljulja, koji nije kažnjen, kao ni Džanan Musa koji se tukao sa Panterom, i u nekoliko momenata praktično svi igrači utrčali su na teren i učestvovali u frci sukobljavajući se ili smirujući situaciju. Kraj terena, na klupi, ostao je samo plejmejker Madriđana Serhio Rodrigez. Evroliga dugo nije imala ovakav slučaj, ni ovako brutalni sukob usred utakmice i zato je donekle i bilo očekivano da klubovi i igrači pretrpe žestoke sankcije.

Ovakav epilog oslabiće crno-bele za bar dvojicu jako važnih igrača, a na Željku Obradoviću je da sa saradnicima tokom vikenda i u ponedeljak pripremi ekipu za utakmicu u kojoj će crno-beli u krcatoj Štark areni imati prvu "meč loptu" za ostvarenje sna - plasman na F4 u Kaunasu. Na nju će morati bez kapitena i bez prvog centra.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt