Košarka

KOŠARKAŠ ZVEZDE O HAOSU NA MEČU PARTIZANA: Naravno da nije slučajno, opet je ista ekipa!

Autor Mladen Šolak

Centar Crvene zvezde govorio i o incidentima na meču Partizan - Real Madrid

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Posle pobede Crvene zvezde Meridianbet protiv Zadra, centar crveno-belih Filip Petrušev govorio je o tuči na utakmici Real Madrid - Partizan, u kojoj je najteže prošao Dante Egzum. U intervjuu za Meridian sport, Petrušev je bio upitan za haos u Madridu, uz podsećanje na to da je i on bio akter haosa na meču protiv Partizana, kada ga je Matijas Lesor udario i dobio kaznu zbog toga. Petrušev je rekao da nije slučajno što su crno-beli opet u takvoj situaciji.

"U oba slučaja ista ekipa, imam naravno svoje mišljenje i ne bih sad tu govorio ko je kriv, ko nije. Naravno da treba što manje toga i neću dalje o tome". Na dodatno pitanje novinara da li misli da nije slučajno što je "isti tim" - Partizan - u pitanju, Petrušev je dodao: "Naravno da nije".

Evroliga je kaznila Partizan i Real sa po 50.000 evra, a kažnjena su po dvojica igrača oba tima. Među crno-belima, to su kapiten Kevin Panter, koji neće igrati dve utakmice i centar Matijas Lesor, koji će propustiti jednu. Francuz i Petrušev imali su sličnu situaciju nakon prethodne utakmice i tada je košarkaš Partizana bio suspendovan na tri meča odlukom ABA lige.

Nakon tog incidenta, Petrušev je bio i u policiji i davao je izjavu nakon Lesorovog napada, a i klub i njegov agent Miodrag Ražnatović tada su naglasili da je to uradio jer je imao obavezu, a ne samoinicijativno.