Nezgodno

ŽELJKOVA TRENERSKA KLINIKA JE PIROVA POBEDA! Upozorenje za Partizan: Bogami, sve ovo u Madridu može da propadne!

Autor Nikola Lalović

Partizan je pobedio Real Madrid u Madridu oba puta, ali posle suspenzija Evrolige bi mogao da se nađe u probemu!

Izvor: Youtube/Real Madrid Baloncestoa/ RTS Oko - Zvanični kanal

Partizan je u dve utakmice četvrfinala Evrolige toliko razbio Real Madrid, da se govori i o "trenerskoj klinici" Željka Obradovića! Nažakost, moralo je i to da bude u senci nemilih događaja koji su se desili na kraju utakmice. 

U emisiji "Oko" na "RTS-u" je osim Vlade Đurovića pričao i jedan od najpoznatijih srpskih košarkaških novinara Vladimir Stanković i on je istakao da su kazne koje su izrečene od strane Evrolige nesrazmerne. 

"Mislim da su kazne nesrazmerne zbivanjima u poslednjih 100 sekundi utakmice i da je tu Real prošao bolje od Partizana jer će se odsustvo Jabuselea i Deka lakše nadoknaditi nego neigranje ove dvojice iz Partizana koji su prvo u petorci, a drugo da ne kažem i 50 odsto tima pogotovo u ofanzivnim zadacima, Pobeda je Pirova pogotovo ako se doda povreda Egzuma za koga je neizvesno da će igrati", rekao je Stanković i zabrinuo se kako će suspenzije i povreda Egzuma uticati na ostatak serije!

"Bogami, ako ne budu njih trojica igrali, sve ovo što je fantastično urađeno u Madridu dovodi se u pitanje i šteta je što je taj incident bacio u zasenak dve pobede. Partizan u 11 prethodnih utakmica od 1979. godine otkad igra u Evroligi nikada nije pobedio Real, a sada je u dva dana dva puta pobedio i na tome treba čestita igračima, Željku Obradoviću i celom klubu. Ali ova tuča je potisnula u drugi plan fantastične igre i jednu trenersku kliniku", rekao je Stanković. 

On prati dešavanja u Španiji gde je dugo i živeo, a sada ističe da je španska štampa već otpisala "kraljevski klub".

"Španska štampa priznaje čistu pobedu Partizana i kaže da Real u Beogradu čeka pakao. To i španska štampa konstatuje da je Željko Obradović u svemu nadmašio španskog kolegu Matea koji je ove godine preuzeo palicu dirigentsku od Pabla Lasa i sigurno da ima još mnogo toga da uči i da nauči.. Na neki način Real je otpisan, naravno Ćus Mateo i njegovi igrači ne misle tako i pokušaće da iskoriste ovu situaciju sa kaznama jer kazne favorizuju madridski tim. Mislim da je Partizan neigranjem ove dvojice više oštećen nego Real, još i ako Egzum ne igra, to je pola tima", zaključio je on.