Tragedija!

EVROPSKI VELIKAN NA SRPSKOM POSLAO SAUČEŠĆE: Dirljiva poruka Evroligaša na zvaničnom profilu!

Autor Dušan Ninković

Ove sezone su dva puta igrali u Beogradu, a setili su se Srbije i kada je bilo potrebno izraziti saučešće.

Izvor: MN Press

Srbija je u šoku zbog masakra koji se dogodio u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a sa raznih strana sveta stižu poruke saučešća. Tako su se zbog ubistva devet osoba oglasili Evroliga, Najdžel Vilijams-Gos i Jan Veseli, ali i jedan veliki evropski tim - rival Crvene zvezde i Partizana.

Na svom profilu na Tviteru Bajern iz Minhena poslao je dirljivu poruku ka Beogradu i to na srpskom jeziku. Nemci su iskoristili jedan od najtežih dana u bližoj istoriji Srbije kako bi pokazali empatiju, ali i pokušali da pronađu reči utehe za sve one koji su pogođeni krvavim pirom dečaka K. K. (13) koji je pucao u đake i zaposlene u školi.

"Naše najdublje saučešće upućujemo porodicama i prijateljima žrtava tragedije u OŠ 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu", napisano je na zvaničnom nalogu košarkaškog kluba Bajern, a zatim je ista poruka ponovljena i na nemačkom. Pogledajte kako je to izgledalo:

Košarkaški klub Bajern već godinama ima jake veze sa Beogradom i Srbijom. Pored toga što je bio čest gost Partizanu i Crvenoj zvezdi u glavnom gradu naše zemlje, kroz ovaj tim su prošli i brojni reprezentativci poput Ognjena Jaramaza i Vladimira Lučića koji trenutno nose dres giganta iz Bavarske. Sa druge strane, Svetislav Pešić je bio trener, a njegov sin Marko dugogodišnji direktor tima iz Minhena.