Zvanično

EVO ZAŠTO NIJE ODLOŽENO PARTIZAN - REAL MADRID Oglasio se Dejan Bodiroga: Evroliga nije mogla da odluči drugačije

Autor Nikola Lalović

Dejan Bodiroga se zvanično oglasio povodom tragedije koja se desila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu i dotakao se priča o odlaganju utakmice Partizana i Real Madrida

Izvor: MN Press

Nakon masakra koji se desio u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu u sredu oglasio se i prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga. Mnogi su se pitali da li će četvrti meč četvrfinala Evrolige između Real Madrida i Partizana biti odložen nakon tragičnih događaja, a Bodiroga je sada otkrio da nije bilo zahteva za tako nešto. Zato će meč biti odigran prema planu, u četvrtak od 20.30 časova.

Prvi koji se oglasio ovim povodom bio je Aleksandar Đorđević, koji je javno zatražio odlaganje utakmice, ali je bilo veliko pitanje da li ima prostora da se utakmica odloži usled zgusnutog rasporeda oba kluba. 

"Ova nacionalna tragedija donela je neverovatnu tugu srpskom narodu. Nažalost u sadašnjoj situaciji u Srbiji nacionalna žalost je prekrila se ostalo. Vlada Republike Srbije je odlučila da utakmica može da se odigra. Partizan je takođe želeo da se meč igra i Evroliga nije mogla da odluči drugačije bez zahteva da se utakmica odloži. Ja sam duboko tužan i želim da izjavim saučepće svim porodicama pogođenim ovim. Za mene je jako teško da uopšte razmišljam o košarci u ovom trenutku", rekao je Dejan Bodiroga za "Jurohups". 

Utaklmica se igra u četvrtak od 20:30 časova, a Partizan je objavio da neće biti navijanja na utakmici u prvom poluvremenu, kao i da neće biti muzike, čirlidersica i ostalih propratnih sadržaja. U satima pred utakmicu, ispred dvorane navijači su palii sveće u znak sećanja na tragično stradale đake i hrabrog radnika obezbeđenja osnovne škole: