Košarka

MOMCI, ČEKAM VAS U MADRIDU! Aleksa Avramović operisan posle LOMA šake - "Da prođe glatko..."

Autor Milutin Vujičić

Aleksa Avramović je posle jednog duela sa Tavaresom u drugoj utakmici četvrtfinala Evrolige pao na parket i polomio šaku.

Izvor: Instagram/aleksaavramovic/printscreen

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović zaradio je težu povredu šake na trećoj utakmici četvrtfinala Evrolige protiv Real Madrida i zbog toga je hitno podvrgnut hirurškom zahvatu. Aleksa Avramović je u petak operisan u Španiji gde je stigao pre svojih saigrača koje iduće nedelje očekuje "majstorica" protiv Real Madrida za plasman na fajnal-for, a prema njegovim rečima sve je proteklo u najboljem redu.

"Hvala svima na rečima podrške. Operacija je obavljena juče i sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Hvala doktorima Partizana, hvala doktoru Ignasiju Rođeru de Oni koji je izveo operaciju! Nadam se da će i kompletan oporavak proteći glatko! Momci, čekam vas u Madridu", napisao je Aleksa Avramović na Instagramu.

U međuvremenu se oglasio i doktor koji je očigledno ljubitelj košarke koji je izrazio zadovoljstvo što je mogao da pomogne Avramoviću posle preloma: "Operisan je bez komplikacija i nadamo se da ćemo ga uskoro videti na terenu", napisao je hirurg.

Gotovo je izvesno da je Aleksa Avramović završio sezonu zbog ove povrede jer ima prelom leve šake za koji je ipak potrebno vreme, pa nema sumnje da će njegov doprinos i te kako faliti Partizanu pošto je u mnogo navrata tokom godine bio Obradovićev "iks faktor". Aleksa je i prvi deo sezone propustio zbog slične povrede, a na 23 meča u Evroligi prosečno je beležio 6,3 poena, 1. 6 asistencija i 1,9 skokova.