Uživo

REAL MADRID JE NEUNIŠTIV, IDE U FINALE EVROLIGE! Čudesni Ćaćo Rodrigez šokirao i Barselonu kao Partizan!

Real Madrid pobedio Barselonu u polufinalu Evrolige i igraće protiv Olimpijakosa u nedelju za titulu prvaka Evrope!

Izvor: Profimedia

Real Madrid pobedio je Barselonu u polufinalu Fajnal-fora Evrolige 78:66 i plasirao se u nedeljni meč za titulu protiv Olimpijakosa. "Kraljevski klub" je i ovog proleća pobedio favorizovanu Barsu u utakmici sezone - u borbi za finale najjačeg takmičenja - i ponovo joj ugasio ambiciju za koju je ove i prethodnih sezona izdvajala ogroman novac.

Čudesni plejmejker Real Madrida Serhio "Ćaćo" Rodrigez (36) ponovo je u završnici utakmice stupio u prvi plan, pogodio sedam važnih poena za vođstvo svog tima 67:60 nakon što je pre tog njegovog niza bilo poslednji put nerešeno, 60:60. Zajedno sa Valterom Tavaresom (20 poena, 15 skokova), on je sa saigračima našao način kako da potpuno zaustavi Barselonu, koja se u većem delu meča oslanjala na svoj šut za tri poena (14/39), koji ju je potpuno izdao kada je bilo najvažnije. Takođe, veliki doprinos pobedi dao je i Mario Hezonja, koji je opet uskočio na poziciju krilnog centra i sa 14 poena, devet skokova, ali i trojkom u završnici koja je prelomila finiš.

Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je protekao meč.

23:24

Mario, veliki si igrač

Hezonja je ponovo "overio" veliku pobedu Reala.

Izvor: MN Press

23:15

A, ovaj Nikola je razočarao

Mirotić je bio u centru pažnje, ali odigrao je jedan od najgorih mečeva u karijeri.

Izvor: Profimedia

23:00

Gde je nestao Nikola Kalinić?

Zašto je Nikola presedeo ceo kraj utakmice?

Izvor: tv.euroleague.net/screenshot

22:14

Strelci

Izveštaj pročitajte klikom na "Uvodnu vest"

  • BARSELONA: Šanli, Veseli 4 (6 sk), Martinez, Kalinić 6, Satoranski 7 (11 sk), Laprovitola 12, Abrines 16, Tobi, Kjurik 11, Jokubaitis 6, Mirotić 3, Nadži 1.
  • REAL: Vilijams-Gos 10, Kozer, Rendolf 6, Fernandez 2, Abalde, Hanga, Hezonja 14 (9 sk), Rodrigez 12 (5 as), Tavares 20 (15 sk), Ljulj 5 (5 as), Ndiaje 2, Musa 7.
22:06

Šaras "zaboravio" Kalinića?

Srpski košarkaš Nikola Kalinić uveo je ekipu u napadački ritam pogocima sa distance u prvoj četvrtini, odigrao u prve tri skoro 18 minuta, a onda ga je trener Šarunas Jasikevičijus ostavio na klupi kroz čitavu poslednju četvrtinu.

Dok je odmicalo vreme, Barsa je sve lošije šutirala (14/39 za tri poena) i u većem delu meča delovalo je kao da nema drugog rešenja osim pokušajima sa distance. Tako je i ispala iz trke za titulu prvaka Evrope, koju je osvojila samo dva puta u istoriji - 2003. pod vođstvom Svetislava Karija Pešića i 2010. pod vođstvom Ćavija Paskvala.

Izvor: Profimedia

22:02

Valter Tavares je dominirao, Hezonja "prelomio" polufinale

Najbolji centar Evrolige i verovatno najdominantniji igrač ubacio je 20 poena, uz 15 skokova. Hrvatsko krilo Mario Hezonja ubacio je 14 poena, uključujući i poene u završnici kojima je stavio tačku na polufinale i na još jedan bolan poraz Barse na F4.

Izvor: Profimedia

21:57

Čudesni Ćaćo Rodrigez

Neverovatni plejmejker je nekoliko nedelja pre svog 37. rođendana "vezao" sedam ključnih poena u završnici, bacanjima, "flouterom" i trojkom doneo Realu vođstvo 67:60 i tu je bio kraj utakmice. Katastrofalno je izgledao veteran Reala na početku plej-of serije protiv Partizana, a onda se razigrao kad se ona preselila u Beograd, a u Kaunasu je uradio slično što u "majstorici" protiv crno-belih.

Završio je utakmicu u Kaunasu sa 12 poena i pet asistencija

21:55

Strašni Real Madrid!

Real Madrid je opet uspeo! Kao i prošle godine, pobedio je Barselonu u polufinalu Fajnal-fora Evrolige, šokirao je iako je bila favorizovana i ušao u veliko finale. U Kaunasu će u nedelju Madriđani igrati protiv Olimpijakosa za titulu prvaka Evrope.

21:53

KRAJ! REAL JE POBEDIO BARSU 78:66!

Madriđani će u nedelju igrati protiv Olimpijakosa za titulu prvaka Evrope!

21:50

Ljulj pogađala ogromnih "plus 10" u 39. minutu

Real Madrid je pred pobedom - 73:63!

21:41

Ćaćo Rodrigez opet baca magiju!

Slobodna bacanja, pa flouter, pa trojka i Real Madrid vodi 67:60 na četiri i po minuta pre kraja!

Izvor: MN Press

21:34

EVO JE DRAMA!

Teško se postižu pogoci u ovom trenutku - Ćaćo Rodrigez ne uspeva da nabaci "alej-up" Tavaresu, Šanli na drugoj strani promašuje uzastopne šuteve sa distance... Nerešeno je 58:58 na šest i po minuta do kraja

21:24

Vilijams-Gos, Real sada GAZI Barsu!

Vilijams-Gos pogodio je važnu trojku za 54:47 za Real Madrid na dva i po minuta do kraja treće četvrtine. Barselona više uopšte ne veruje u svoj šut, jer sada za tri poena gađa 10/23.

21:21

Musa zakucava, REAL VODI!

Kad stanu Barsine, trojke, Real krene u seriju! Valter Tavares je "vezao" svoje poene, a Barselona postaje opet nervozna. Real vodi 49:47 i u toku je 27. minut.

20:49

SPEKTAKL NA KRAJU 2/4 - KAKVE SU OVO TROJKE!?

Serhio Ljulj dao je čudesnu trojku za Realovih "minus 6" (36:42), a onda je Tomaš Satoranski odgovorio trojkom sa svoje polovine, ali je ipak zakasnio. Spektakularan kraj druge četvrtine, ni ne nazire se ovde šta će biti u nastavku!

20:37

Rudi Fernandez je opet promašio sve

Veteran Reala nije namestio ruku, niti smanjio vođstvo Barselone (30:25). Serhio Ljulj mora u igru

20:30

Real odgovara!

Entoni Rendolf počeo je drugu četvrtinu košem za vođstvo Madriđana 20:18.

Izvor: MN Press

20:23

I opet, Kalinić!

Ponovo je pogodio važnu trojku, za vođstvo Barelone 18:16, dok je Jan Veseli zakačio Valtera Tavaresa po licu u borbi za skok. Šest trojki je dala Barselona u 1/4.

20:20

Problem za Šarasa, dvojica visokih Barse imaju lične greške

I Jan Veseli i Sertač Šalni imaju po dva faula a tek je deveti minut utakmice. Jasikevičijus je raširio ruke u čudu.

Izvor: MN Press

20:18

Nikola Kalinić, za preokret!

Trofejni srpski košarkaš pogodio je trojku za vođstvo Barselone 12:11 u 7. minutu, a onda je Aleks Abrines pogodio još jednu, za Barsinih 15:11.

Izvor: Profimedia

20:09

I Satoranski pogađa trojku za Barselonu

Češki plejmejker poentira sa distance, a onda ubrzava igru Barse, za "minus 4" njegovog tima - 6:10.

20:06

Bolji početak Reala, Abrines uvodi Barsu u meč

Eli Endiaj pogodio je iz ugla za Realovo vođstvo 8:3, nakon što je na drugoj strani Aleks Abrines pogodio trojku, za prve poene Barselone. U toku je 4. minut meča i Katalonci su mnogo nervozniji u startu.

Izvor: MN Press

19:40

El Klasiko, ponovo!

Kao i prošle godine u Beogradu, u polufinalu Fajnal-fora Evrolige gledaćemo "El Klasiko", Real Madrid - Barselona. "Kraljevski klub" plasirao se na F4 turnir u dramatičnoj seriji protiv Partizana, u kojoj je preokreno posle poraza u prve dve utakmice (sa 0:2 na 3:2), dok je Barselona najmirnije otišla u Litvaniju, jer je u tri meča eliminisala Žalgiris.

Ipak, i prošle godine je Barselona dominirala, a pogotovo je bila uspešnija u međusobnim duelima protiv Reala, a onda je na F4 doživela šokantan poraz, 83:86, posle kojeg je Real ušao u finale i tamo takođe dramatično izgubio od Efesa, 57:58.

19:30

Dobro došli u tekstualni prenos

Utakmica Real Madrid - Barselona počeće u 20 časova, pratite je u "Razvoju događaja"

Ukratko

  • Barselona - Real 66:78
  • Madriđani u finalu protiv Olimpijakosa
  • Heroji Tavares, Ćaćo i Hezonja
učitaj još +