Košarka

U ARENI PROMAŠIVAO OBRUČE, A TROJKOM SRUŠIO BARSELONU! Eksplozija Hezonje na Fajnal-foru: Mario, veliki si igrač

Autor Mladen Šolak

U najvećoj utakmici karijere, Mario Hezonja zablistao i bio jedan od heroja Real Madrida

Izvor: Profimedia

Mario Hezonja bio je jedan od trojice heroja velike pobede Real Madrida protiv Barselone u polufinalu Fajnal-fora Evrolige. Na kraju je svoj nastup ukrasio trojkom kojom je "overio" pobedu, ali to što je ubacio 14 poena ne oslikava na pravi način koliko je pomogao ekipi.

Nekada peti "pik" NBA drafta i bivši biser Barselone uhvatio je protiv bivšeg kluba devet skokova i u najvećoj utakmici karijere pokazao da jeste veliki igrač. Nakon jako loših sekvenci na početku serije Reala i Partizana, a pogotovo posle katastrofalnih promašaja u Štark areni u trećoj utakmici, Mario je pokazao da ništa ne može da poremeti njegovo samopouzdanje, pa je našao način da "tiše" pomaže Realu i da radi veliki posao na krilnoj poziciji, gde nema teško povređenog Gabrijela Deka, a ni suspendovanog Geršona Jabuselea.

U odsustvu njih dvojice, Dubrovčanin je istupio i zaslužio aplauze navijača, posebno trojkom u završnici koja je odlučila pobednika, a sličnu je pogodio i u "majstorici" protiv Partizana. Ovog petka, Real sigurno ne bi izborio plasman u finale protiv Reala da nije imao Hezonju da uz Valtera Tavaresa  "oživljenog" Serhija Rodrigeza odvede Madriđane u još jedno finale Evrolige, u kojem su bili i prošle godine. Pogledajte Hezonjinu trojku.

I naravno, uz sve navedeno o Hezonji, teško je ne primetiti da bi mu sigurno bilo teže da je naspram sebe u momentima odluke imao srpskog asa Barselone Nikolu Kalinića. Međutim, odlukom trenera Šarunasa Jasikevičijusa, Kalina je presedeo odlučujućih 10 minuta sezone i nije ni kročio na parket. Na drugoj strani terena i na Realovoj klupi to su znali da kazne, kao i druge propuste Barse.