Uspeo je!

ANONIMUS RAZBIO SRBIJU, PA DOBIO UGOVOR KARIJERE: U domovini ga oterali, a sad će zaigrati Evroligu sa Srbinom!

Autor Nikola Lalović

Malo kome je Nikos Rokavopulos bio poznat do ove sezone, ali je uspeo da se probije i zaradi ugovor u Evroligi.

Izvor: MN Press

Sterepela je Srbija za plasman na Mundobasket nakon što se desio poraz od Grčke 97:92, ali je na kraju naš tim ipak otišao na Svetsko prvenstvo. Ipak, posle tog meča dobro smo zapamtili Nikosa Rokavopulosa, krilnog igrača Grčke koji je sa 22 godine uspeo da se probije u reprezentaciju! 

Srbiji je na tom meču dao 28 poena uz šut iz igre 8/12, od čega pet trojki iz sedam pokušaja. Dao je sedam od osam slobodnih bacanja i tome je dodao četiri skoka, tri ukradene lopte i jednu asistenciju. 

U grčkoj nije uspeo da se probije, pa je nakon grejanja klupe u AEK-u i Promiteasu iz Patre otišao u Tursku gde je ove sezone igrao za Jukatel Merkezefendi, tim koji se borio za opstanak u Turskoj. Uspela je ova ekipa iz Denizlija da opstane, pre svega zahvaljujući njegovim sjajnim igrama. 

On je postizao 15,4 poena, imao 4,5 skokova ove sezone i to mu je donelo dvogodišnji ugovor sa Baskonijom, gde bi od naredne sezone trebalo da zaigra sa Vanjom Marinkovićem i upravo njemu bude konkurencija na pozicijama beka i krila.