Real Madrid je 11. put u istoriji postao šampion Evrope, a nakon meča svima je promakao jedan detalj! Sada je izraelski "Sport 5" objavio ekskluzivan snimak na kome Mario Hezonja grli Geršona Jabuselea i govori mu da je on najzaslužniji za ovu pobedu!

Iako je Serhio Ljulj pogotkom tri sekunde pre kraja meča preokrenuo meč sa Olimpijakosom, Hezonja je prišao Jabuseleu, zagrlio ga posle kraja meča i rekao mu: "Promenio si j*benu sezonu za nas brate, Sve ovo je zbog tebe!"

Jabusele je zagrlio saigrača i zaplakao, a očigledno da je Hezonja mislio na detalj iz četvrtfinalne serije sa Partizanom. Na 100 sekundi do kraja druge utakmice Jabusele je divljački nasrnuo na Dantea Egzuma i pritom ga povredio, a nakon izrečenih suspenzija od strane Evrolige Real je uspeo da se vrati u igru i preokrene na 3:2 u seriji. Pogledajte susret Hezonje i Jabuselea posle finala:

Nakon ove tuče Dante Egzum je bio povređen, ali je ipak zaigrao na naredna tri meča, a Kevin Panter je suspendovan na dve i Matijas Lesor na jednu utakmicu. Sa druge strane kažnjeni su Geršon Jabusele i Gabrijel Dek, ali je suspenzija mnogo teže pogodila crno-bele koji su na kraju nanizali tri poraza zaredom.  

Sam Hezonja je takođe učestvovao u tuči na terenu, a kad se vratio u Beograd dočekan je zvižducima. Kasnije je rekao da ništa ne zamera navijačima Partizana, jer bi i on isto uradio na njihovom mestu.