ŠTA MISLITE!

AMERIKANAC POKREĆE REVOLUCIJU U EVROLIGI! "Muka mi je više od toga", digao glas - neće više da ćuti!

Autor Milutin Vujičić

Američki košarkaš Otelo Hanter nezadovoljan je brojnim stvarima u Evroligi i želeo je da ukaže na to.

Izvor: MN Press

Poznati američki košarkaš Otelo Hanter (36), koji već godinama igra u Evroligi, nezadovoljan je trenutnim stanjem u evropskoj košarci i zbog toga je podigao glas. U seriji objava na Tviteru, Otelo Hanter je ukazao na probleme koji bi trebalo da se reše kako bi se Evroliga podigla na viši nivo, što je nemoguće sa aktuelnom zaradom. Hanter svakako ima puno pravo da iznese predloge ako se zna da je tokom karijere igrao za Sijenu, Olimpijakos, Real Madrid, CSKA, Makabi i sada Bajern.

Hantera nervira što "stranci", preciznije američki košarkaši, uglavnom dobijaju kratkoročne ugovore u Evroligi i da zbog toga nije moguće zadržati "jezgro tima" po nekoliko sezona, odnosno svakog leta dolazi do transfera i novih potraga za "jeftinim i neafirmisanim igračima".

"Moram ovo da kažem... Bilo bi lepo videti da američki košarkaši dobijaju duže ugovore u Evropi. Imate ljude koji pričaju o domaćim igračima i kako oni moraju da čine jezgro svakog tima i to mi je neverovatno. Stvarno nema potrebe za podelama", napisao je Otelo Hanter i dodao da je potrebno da Amerikanci budu deo "jezgra tima" i da istovremeno usvoje "kulturu kluba za koji igraju".

"I onda ide novi trener, novi igrači za manje novca.. Sra*e je videti timove koji ne pokušavaju da izgrade pobedničku kulturu. Ne kažem da većina timova ne ceni svoje igrače kako bi trebalo, ali da je tako - ne biste svake godien imali timove sa četiri-pet novih igrača i da se onda pitate zašto ne možemo da dođemo do plej-ofa ili fajnal-fora", napisao je iskusni Amerikanac i ovde se očigledno osvrnuo na slabu sezonu Bajerna, nakon sjajne prošlogodišnje.

"Mislim da bi igrači duže ostajali kada bi znali da ih timovi cene. Duži ugovori bi značili identitet i kulturu. Imate onda više vremena da izgradite tim u koji verujete, a ne igrače koji misle samo na statistiku. Dakle, potrebni su vam i domaći i strani igrači da izgradite pobedničku kulturu", napisao je Hanter i dodao da mu je "muka od nipodoštavanja stranaca".

Podsetimo, snažni centar je igrao i u NBA u dresu Atlante, ali je više od decenije na "starom kontinentu" gde je polako krčio svoj put ka Evroligi. Pre toga je igrao za Ilisijakos, Dinamo Sasari, Azovmaš i Valjadolid, kao i dva kineska kluba.