Sve je spremno

"ZVEZDA SE SPREMA ZA EVROLIGU I ARENU!" Iz vrha kluba potvrđeno: Hoćemo kao Real i Olimpijakos, videli ste F4!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda nema zvaničnu pozivnicu za Evroligu naredne sezone, ali se čini sve da se tim već sada spremi za sledeću godinu u eliti.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je ušla u finale ABA lige gde će se sastati sa boljim iz polufinalnog para Partizan - Cedevita Olimpija, a generalni menadžer ekipe Nemanja Vasiljević je pre tog finala bio i na Fajnal foru Evrolige u Kaunasu gde je pratio igre mladog tima crveno-belih. 

Tu je dominirao Nikola Topić, a Vasiljević je za "Jurohups" pričao o planovima kluba za budućnost i narednu sezonu.  Prva tema je bila da li crveno-beli planiraju da se takmiče u Evroligi naredne sezone, tj. da li imaju garancije Evrolige za ulazak u elitno takmičenje naredne godine? 

"Zvanično ne, nezvanično mislim da svi čujemo da će otprilike svi timovi koji su igrali ove sezone igrati i sledeće. Ipak dok ne bude zvaničnih informacija za nas je jedini siguran način da igramo Evroligu naredne godine osvajanje ABA lige", rekao je Vasiljević za "Jurohups".

Ipak on je na pitanje za koje se takmičenje njegov tim sprema naredne sezone odgovorio sa; "Spremamo se za Evroligu. Sve što radimo je vezano za to. Mislima se spremamo za Evroligu, planiramo da se prebacimo u "Arenu" i već radimo na raznim načinima prodaje karata", otkrio je on. 

Kao generalni menadžer govorio je i o timu koji želi da vidi naredne godine. Ključ će biti da u timu bude kvaliteta, ali i domaćih igrača. 

"Radimo na dovođenju igrača koji će biti kvalitetni i iskusni, ali naravno sa jezgrom tima koje će činiti srpski košarkaši. Ovo je za nas najbitniji deo, da imamo jezgro i srce tima sastavljeno od domaćih igrača. Videli smo koliko je to bitno na ovogodišnjem Fajnal foru. Real Madrid je imao jezgro domaćih igrača, kao i Olimpijakos. Mislim da to pravi razliku jer igrači osećaju svoj klub, svoj grad. Prema svemu se odnose drugačije nego stranci, što je na kraju i normalno", završio je Vasiljević.