Haos

SKANDIRALI "TI SI UBICA", NISU MU ZABORAVILI PARTIZAN! Zauvek će ga pratiti njegovo DIVLJAŠTVO, oglasili se klub i liga!

Autor Mladen Šolak

Nikada mu neće zaboraviti!

Izvor: Profimedia

Košarkaš Real Madrida Geršon Jabusele trpeo je uvrede navijača Huventuda u utakmici španskog plej-ofa. Navijači su mu vikali "Ubico", aludirajući na njegov divljački napad na košarkaša Partizana Zeka Ledeja u plej-ofu Evrolige, zbog kojeg je suspendovan do kraja sezone najjačeg takmičenja. Povodom tih uvreda oglasila se i liga!

"ACB liga izražava duboko žaljenje zbog incidenata koji su se mogli čuti tokom utakmice Huventud - Real, kada je deo navijača ciljano uznemiravao Jabuselea uvredljivim skandiranjem. Sudije su pisale i tom incidentu u zapisniku sa utakmice, u skladu sa procedurom koja se podrazumeva za utakmice takmičenja pod okriljem Košarkaškog saveza Španije i ACB lige. ACB liga će, dodatno. dostaviti i detaljni izveštaj disciplinskoj komisiji", navedeno je.

Povodom ovog incidenta oglasio se i Huventud: "Klub izražava potpuno zgražavanje zbog skandiranja i uvreda koje je deo tribina uzvikivao protiv igrača protivničkog tima. Takođe, želimo da istaknemo da je odmah nakon što se to čulo, klub proaktivno propisao i sproveo mere i adekvatne instrukcije, tako da ta skandiranja više nisu vikana, niti ponavljana. Takav stav nije u skladu sa vrednostima našeg tima, koji gaji najdublje poštovanje prema učesnicima sportskih događaja - organizatora, sudija, rivala i navijača, našeg i protivničkog tima".

"Takođe, klub želi da odbaci ovakvu vrstu ponašanja u našoj hali i na bilo kom terenu na kojem naš tim igra. Zbog toga tražimo da navijači koji posete našu halu u ponedeljak podrže naš tim koliko je to moguće, ali u sportskom dugu i da tako izborimo peti meč ove serije. Istovremeno, zahtevamo da se uzdrže od vređanja bilo kog učesnika, verbalnog ili uz pomoć transparenata. To što smo na rodnom mestu košarke predstavlja veliku čast, ali nosi i neizmernu odgovornost. Moramo da branimo, poštujemo i pratimo vrednosti prema kojima je naš klub osnovan 1930. godin, a među njima je važno poštovanje i suživot. I da budemo primer fer-pleja", dodao je klub.