PROBLEM

PARTIZAN IDE U EVROLIGU, A ŠTA JE SA ZVEZDOM? Jedan klub pravi PROBLEM crveno-belima - evo kada pada KONAČNA odluka!

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan je obezbedio učešće u Evroligi, dok se za specijalnu pozivnicu pored Crvene zvezde bori i Turk Telekom.

Izvor: MN Press

Partizan je pobedom u finalnoj seriji ABA lige i zvanično obezbedio plasman u Evroligu, igraće u elitnom takmičenju sledeće sezone. Hoće li to biti slučaj i sa Crvenom zvezdom? Mnogi specijalizovani košarkaški portali u Evropi već neko vreme pisali su o tome da će "večiti" sigurno igrati tamo, bez obzira na ishod serije i da će pobednik direktno, a poraženi putem "vajld karda". Međutim, tu su se pojavile određene komplikacije. Konačna odluka biće doneta 29. juna.

Navodno se uključio sada i turski Turk Telekom, finalista Evrokupa. I taj klub želi da igra u Evroligi, najveći adut za to je činjenica da je kompanija iz Turske jedan od glavnih sponzora ovog takmičenja. Doduše, tu su i Valensija i Virtus, pošto je odustajanje Gran Kanarije malo poremetilo situaciju. Taj klub osvojio je Evrokup, pa je odustao od društva najboljih zbog finansijskih razloga.

Kako stvari trenutno stoje, sigurni učesnici su klubovi sa licencom, Barselona, Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Armani, Bajern, Žaligiris i Asvel. To u startu znači da je ostalo još šest mesta, tri već u startu popunjavaju Monako sa Sašom Obradovićem, Alba i Partizan, što znači da ostaju još tri. Izvesno je da će Valensija biti zamena za Gran Kanariju, što bi značilo da se za dva mesta bore tri kluba - Zvezda, Virtus i Turk Telekom.

Tim iz Bolonje ima velike ambicije, gradi novu dvoranu, finansije su stabilne i deluje da će dobiti pozivnicu bez obzira na ishod serije sa Armanijem, sedmi meč finala igra se večeras (20.30). Prostom dedukcijom, to ostavlja jednu specijalnu pozivnicu i okršaj za "zelenim stolom" za Crvenu zvezdu i Turk Telekom. "Razgovaraćemo sa svih 18 klubova iz prošle sezone, možda isti ti timovi ostanu i u narednoj. Tu je i Turk Telekom koji je jedan od kandidata. Sve bi trebalo da bude jasno na sastanku deoničara 29. juna", poručio je Paulijus Jankunas, novi izvršni direktor Evrolige i čovek koji je zamenio Maršala Glikmana.