ZVANIČNO

PARTIZAN DOVEO NOVOG PLEJMEJKERA! Ljubimac navijača se VRATIO, odmah stigla zamena za Madara!

Autor Milutin Vujičić

Ognjen Jaramaz je stigao u redove Partizana.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srpski reprezentativac Ognjen Jaramaz novi je košarkaš Partizana, zvanično je potvrdio klub. Povratnik u tabor crno-belih potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom i tako je postao prvo pojačanje kluba za novu sezonu, s tim da su i novi ugovori za Kevina Pantera i Zeka Ledeja u rangu pojačanja.

Jaramazu je istekao ugovor sa Bajernom iz Minhena i odlučio se za povratak u Srbiju gde je već nastupao za Partizan i Megu, a biće direktna zamena za izraelskog plejmejkera Jama Madara koji je otišao u Fenerbahče. Prethodno je Jaramaz stigao u Partizan u jesen 2019. godine iz Burgosa kao pozajmljen igrač, a zadržao se sve do 2021. godine. Crno-belima je doneo trofej Kupa Radivoja Koraća 2020. i proglašen je za najkorisnijeg igrača takmičenja, a sada cilja i nove trofeje.

U dosadašnjim nastupima u Evroligi, Jaramaz je prosečno beležio 6,6 poena, 1,4 skokova i 1,2 asistencije, a i naredne sezone će sa crno-belima igrati u najelitnijem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Podsetimo, Partizan za sada nije bio previše aktivan na "pijaci" i prvenstveno je gledao da zadrži igrače kojima su istekli ugovori. Uspeli su to u slučaju Kevina Pantera i Zeka Ledeja, pokušavaju isto da učine i sa Džejmsom Nanelijem, dok su neminovni bili i odlasci. Matijas Lesor i Janis Papapetru su otišli u Panatinaikos, Dante Egzum je novi igrač Dalasa, dok je Jam Madar nakon propalih pregovora oko novog ugovora otišao u Fenerbahče.

Poslednjih dana Partizan se dovodi u vezu sa Nikolom Mirotićem i prema pisanju grčkih medija - španski košarkaš je navodno rekao "da" Željku Obradoviću, ako raskine ugovor sa Barselonom.

BONUS VIDEO: