ŠTA SAD?

ODBIO PARTIZAN, A SADA NJEGA ODBIJAJU: Nikoli Mirotiću preostao samo jedan klub!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Mirotić po svemu sudeći karijeru neće nastaviti ni u Monaku, smanjuje se broj zainteresovanih timova...

Izvor: Profimedia

Gde će Nikola Mirotić (32) nastaviti karijeru? Delovalo je da će potpisati za Partizan, pa je onda odlučio da odbije crno-bele i da karijeru nastavi van Srbije. Još uvek nije odabrao klub, a zainteresovanih je sve manje. Navodno je sada odustao i Monako sa srpskim stručnjakom Sašom Obradovićem.

Prema pisanju "BasketNewsa" i francuski klub je odlučio da se povuče iz trke i izvesno je da tamo neće otići. Barselona ga je otpustila, Olimpijakos se povukao još ranije i kako sada stvari stoje ostao je samo jedan tim - Armani. Panatinaikos mu je navodno ponudio četiri miliona evra po sezoni za dve godine, ali je onda i grčki tim odustao.

Etore Mesina sa ekipom iz Milana je ostao kao najozbiljniji kandidat, mada ne treba isključiti ni da bi neki tim mogao da se pojavi iz senke, posebno ako ovakva situacija potraje. Od nekoliko klubova knjiga je spala na jedno ime, bar u ovom trenutku... Mirotić je prošle sezone u dresu španskog kluba prosečno beležio 15,9 poena, 4,7 skokova i 1,3 asistencije po utakmici.

Bio je na pragu prelaska u tim Želja Obradovića, ali je onda došlo do zaokreta. "Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK Partizanu, počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere, a istine radi želim da kažem da nijedna pretnja nije došla iz tabora Zvezde i da sa njima imam dobru komunikaciju. Želja da igram u Srbiji nije bila uslovljena finansijskim ponudama, već željom da igram u zemlji koju volim. Hvala Partizanu na poverenju, ali sam odlučio da nastavim karijeru u timu van Srbije", poručio je Mirotić.

O tome je pričao i predsednik crno-belih Ostoja Mijailović "Pre mesec i po dana me Obradović pozvao i rekao da je on Mirotić opcija. Dva dana je trebalo da mi iz uprave nađemo finansijske mogućnosti da Mirotić potpiše za Partizan. Ako neko misli da je to lako, onda se grdno vara. Posle dva dana je Uprava dala zeleno svetlo Obradoviću da se pregovara sa njim. Kada je završio s Barselonom rekao nam je da se vrše pritisci, da ima pretnje, mi smo odmah reagovali, ali smo shvatili da nešto stoji između nas i da on neće da potpiše ono što smo mu ponudili. Niko nije veći od Partizana njemu želimo sve najbolje, a mi idemo dalje", jasan je Mijailović.

BONUS VIDEO: