NIŠTA!

BARSA STOPIRALA BOMBE ZVEZDE I PARTIZANA: "Večiti" hteli da vrate ljubimce navijača, pa čuli NEMA ŠANSE!

Autor Milutin Vujičić

Nadali su se u Crvenoj zvezdi i Partizanu da će ovog leta dovesti velika pojačanja iz Barselone. Ipak, nigde ne idu ni Veseli ni Kalinić.

Izvor: Profimedia

Čim se pojavila informacija da je Partizan zainteresovan da vrati Jana Veselog, stigao je demanti Miška Ražnatovića da ga Barselona ne pušta i da ima čvrst ugovor. Slična stvar dešava se i nakon vesti iz Italije da je Nikola Kalinić na izlaznim vratima Barselone, i da bi Crvena zvezda mogla da bude zainteresovana za njega kao što se to mesecima spekulisalo, međutim vrlo brzo su ugašene nade navijača.

Poznati novinar Mateo Andreani objavio je vest da je nekoliko klubova iz Evrolige pratilo razvoj situacije oko Nikole Kalinića i bilo je spremno da reaguje u slučaju razlaza dve strane, međutim u poslednji čas je došlo do obrta i po svemu sudeći srpski košarkaš će i naredne sezone igrati u dresu katalonskog kluba.

Razlog za to verovatno leži u činjenici da Barselona nije uspela da ubedi Huanča Ernangomeza da se pridruži bratu Viliju, pošto je izabrao da karijeru nastavi u Panatinaikosu. Na taj način, Kalinić je praktično zadržao svoje mesto u ekipi i više niko u Barseloni neće, makar ovog leta, spominjati rastanak. S druge strane, Kalinić je već pre nekoliko meseci rekao da ne zna ništa o povratku u Crvenu zvezdu koji se potencirao u medijima.

"Ne znam ništa o tome. Možda oni znaju nešto što ja ne znam...", kazao je Kalinić posle učešća na fajnal-foru Evrolige sa Barsom, kada se pojavila mogućnost da četvrti put u karijeri obuče crveno-beli dres.

U međuvremenu, Nikola Kalinić je odlučio da ovo leto ne igra za reprezentaciju Srbije usled učestalih povreda i nemogućnosti da ih zaleči. Na taj način, reprezentacija Srbije je izgubila mnogo i nije neočekivano što su kvote pred Mundobasket drastično porasle kada su u pitanju "orlovi" koji neće imati ni Jokića, Micića...

BONUS VIDEO: