BUM!

NIŠTA OD ZVEZDE, PARTIZAN JOŠ U IGRI! Srbin iz NBA sveo izbor na DVA kluba - bliži je Obradoviću?

Autor Milutin Vujičić

Frenk Kaminski razmatra ponude i deluje da su samo dve na stolu.

Izvor: Profimedia

Američki košarkaš srpskih korena Frenk Kaminski (30, 213 cm) ostao je ovog leta bez ugovora u NBA ligi i čini se da je sve bliži dolasku u Evropu. Spominjalo se već da su za Kaminskog zainteresovani najveći srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan, dok sada izraelska "Vala" pominje još i Makabi uz crno-bele. Prema njihovim informacijama, Kaminski je sveo krug kandidata na samo ta dva kluba, odnosno Zvezda je definitivno van priče.

Kaminski je prošlu sezonu odigrao za Atlanta Hokse i Hjuston Roketse, a pre toga je u NBA nastupao za Šarlot i Finiks. Na koledžu Viskonsin je bio dominantan i 2015. godine proglašen je za najboljeg koledž igrača godine, međutim povrede su ga osujetile da ima nešto bolju karijeru i zato sada kada je višak u NBA, želi da se oproba u Evroligi.

Otac njegove majke Meri je inače Srbin, a ranije je već govorio na temu igranja za srpsku reprezentaciju kada je istakao da zna da je to mogućnost, ali ne želi nekome da "uzima" mesto: "Imam srpske korene. Igrao sam u srpskoj ligi u Čikagu dok sam odrastao. Znam kakva je srpska kultura iz američkog ugla i sjajno je doći ovde. Sa očeve strane vodim poreklo ovde, ali taj deo familije nije baš najbistriji, pa je teško", kazao je Kaminski koji je bio najbliži pozivu za vreme Kokoškova.

U osam sezona koliko je igrao u NBA prosečno je do sada beležio 8,8 poena uz 3,8 skokova i 1,6 asisencija, a u dva navrata je igrao i NBA plejof - 2016. sa Šarlotom i 2021. kada je sa Finiksom zamalo uzeo titulu.

BONUS VIDEO: