Košarka

MIROTIĆ NIJE HTEO U PARTIZAN, SAD JE DRUGA VIOLINA! U Milanu mu menjaju poziciju, ne može da igra na svom mestu!

Autor Nikola Lalović

Etore Mesina je kapitena i miljenika publike Nikola Melija zakucao za mesto startnog krilnog centra i Nikola Mirotić će morati da se adaptira.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Nikola Mirotić je odbio Partizan i odlučio da karijeru posle Barselonenastavi u Olimpiji iz Milana, a sada iz Italije dolaze vesti da ga tamo čeka velika promena! Prema navodima italijanskih medija trener Olimpije Etore Mesina želi da Mirotića pomeri na krilo! 

Celu karijeru sada već iskusni Mirotić igrao je na poziciji krilnog centra, a kako u sastavu Olimpija već ima kapitena Nikola Melija i Nemca Johanesa Fojtmana Mesina je smislio da Mirotića pomeri spolja! Sa 208 centimetara on je viši od mnogih centara u današnje vreme, ali bi mogao da se pomeri na spoljnu poziciju. 

Plan je da Meli i Fojtman brane obruč, osiguraju skok u oba pravca i oslobode Mirotiću prostor da se troši samo u ofanzivi. Od svih trojki u Evropi je viši, uglavnom je jači i ima bolji šut, ali se tu postavlja problem da li će moći defanzivno da isprati zahteve na pozicji krila u sve bržoj evropskoj košarci.

Mirotić je svakako veliko pojačanje za Olimpiju, na kojoj god poziciji da igra, ali neće biti lako da se podele lopte u timu u kome su još i Kevin Pengos, Bili Beron, Ševon Šilds...

BONUS VIDEO: