Svaka čast!

JOKIĆEV SAIGRAČ DOŠAO U SRBIJU ZBOG NIKOLINIH KONJA! Zajedno idu na hipodrom, da li će gledati i Srbiju?

Autor Dušan Ninković

Nikola Jokić će za vikend pratiti svoja grla u Somboru, a mogao bi u sredu da gleda i reprezentaciju Srbije.

Izvor: Kurir / Nemanja Nikolić

Nikola Jokić leto između dve NBA sezone provodi u Srbiji i regionu, a deo njegovog odmora biće i druženje sa jednim od najboljih saigrača! Američki košarkaš Aron Gordon stigao je u našu zemlju i naredne dane provešće u društvu srpskog asa, sa kojim verovatno planira i posetu konjičkim trkama!

Gordon, čiji je brat Dru svojevremeno igrao za Partizan, stigao je u Beograd u petak uveče i tom prilikom je primećen na aerodromu u Surčinu. Za očekivati je da se odmah uputio ka Somboru, gde će provesti nekoliko dana, a tokom vikenda posetiti i hipodrom u tom gradu. Jedan od najboljih konja iz Jokićeve ergele Breno Laumar trčaće na memorijalnoj trci porodice Preradović i boriti se za nagradu od 150.000 dinara!

Sasvim sigurno će tu trku gledati i Aron Gordon, koji je već pričao američkim medijima o Nikolinoj ljubavi prema konjima. "Sve nas je pozvao kod njega kući, da gledamo utakmice plej-ina. Usred utakmice on me je pozvao da dođem i pokazao mi svoje kacige za jahanje. To je bio jedan od momenata kada sam ga video da je jako uzbuđen, najviše tokom sezone. Razmišljao sam: 'Znači ništa košarka, ali kacige za jahanje...'. Pitao sam ga da li mogu da dobijem jednu. Odgovorio mi je da će mi napraviti jedan kada dođe u Sombor", ispričao je Gordon pre nekoliko meseci. 

Zato je Aron iskoristio prvu priliku da se pojavi u Srbiji. Kako Nikola Jokić nije imao obaveza sa nacionalnim timom ovog leta, mogao je da isprati trke svojih konja na nekoliko evropskih hipodroma. Između ostalog gledao je kako grla iz njegove štale trče u Somboru i Subotici, ali i u Napulju, gde je Jokić privukao mnogo pažnje.

Nešto slično sada će se desiti u Somboru ukoliko se NBA zvezda pojavi u društvu Arona Gordona, saigrača iz šampionskog tima. A možda bismo mogli ovaj tandem da vidimo i u Beogradu, naredne srede kada Srbija bude igrala protiv Portorika. Nikola Jokić je, kao što se zna od ranije, četvrti put odbio selektorski poziv da nastupi za nacionalni tim.

BONUS VIDEO: