Bum!

NOVA NBA BOMBA U EVROLIGI! Lebron ga POKLONIO zbog "super-tima", a u Evropi mora da kida!

Autor Dušan Ninković

Grčki tim obezbedio potpisAmerikanca koji treba da bude jedan od najboljih Amerikanaca u Evropi.

Izvor: Profimedia

Evroliga je ovog leta pravi raj za NBA igrače, a transferi zvezda i zvezdica sve su češći. Nakon što je Monako uspeo da obezbedi potpis Kembe Vokera i tako napravi verovatno najzvučniji transfer u evropskoj košarci, pravi odgovor stigao je iz Pireja! Olimpijakos je obezbedio potpis Kendrika Nana (28), prenose mediji iz Grčke!

Američki bek postaće jedno od najvećih pojačanja u klupskoj istoriji i to samo tri godine nakon što je izabran u najbolju ruki petorku NBA lige. Ipak, naredne sezone u najjačoj košarkaškoj ligi nisu bile toliko uspešne za njega, pa se ovog leta nekoliko puta "potezala" priča oko selidbe na drugi kraj sveta. Gotovo čitavog leta pominjale su se veze sa Olimpijakosom, koji je konačno uspeo da završi transfer iskusnog Amerikanca!

Nan stiže u Pirej nakon što je poslednjih pola godine proveo u Vašington Vizardsima, za koje je odigrao 31 meča. Prosečno je na terenu bio oko 15 minuta, uz 7,5 poena na utakmici. U glavni grad SAD Nan je stigao kao deo paketa koji su Lejkersi dali za Ruija Hačimura, a pre ekipe iz Los Anđelesa Kendrik je dve sezone igrao za Majami Hit. On je još 2018. godine pokušao da uđe u NBA ligu, ali nije izabran na draftu, pa je morao preko Razvojne lige i dresa Santa Kruz Variorsa da se izbori za ugovor.

Podsećamo, Olimpijakos nije pravio velike promene u igračkom kadru ovog leta. Najiskusniji igrač tima Kostas Slukas prešao je u omraženog rivala i obukao dres Panatinaikosa, najbolji pojedinac ekipe Saša Vezenkov obrobaće se u NBA gde će zaigrati za Sakramento, Džoel Bolomboj je stigao u Zvezdu, a Tarik Blek je i dalje bez ugovora. Sa druge strane, klub su pojačali centar Jorgos Tanulis iz Promiteasa, kao i tri iskusna evroligaška igrača - Luk Sikma, Najdžel Vilijams-Gos i Nikola Milutinov.

Čini se da će trener Jorgos Barcokas u narednoj sezoni imati tim barem podjednako snažan kao prošlogodišnji, a sa njim je rpavio sjajne rezultate. Pored dva osvojena trofeja u domaćim takmičenjima Olimpijakos je bio prvi u ligaškom delu Evrolige, a zatim izgubio titulu porazom od Real Madrida u samom finišu meča.

BONUS VIDEO: