Nestvarno!

ZVEZDA IGRALA DVA PRODUŽETKA, PA IZGUBILA OD EVROLIGAŠA: Spektakl na Kipru i neviđena DRAMA - 112:109!

Autor Dušan Ninković

Fantastičan meč odigrali su Crvena zvezda i Makabi iz Tel Aviva na pripremnom turniru.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Makabija iz Tel Aviva tokom pripremnog turnira koji se igra na Kipru, ali tek posle 50 minuta košarke! Igrala su se dva produžetka, oba tima su imala priliku da i ranije prelome meč u svoju korist, a na kraju je "Ponos Izraela" stigao do pobede - 112:109, iako je Adam Hanga mogao u poslednjem napadu da napravi čudo.

Bez obzira na to što je na pripremni turnir otišla bez dvojice izuzetno važnih igrača, Crvena zvezda je pružila odličan otpor timu protiv kojeg će i ove sezone igrati u Evroligi. Najviše zahvaljujući raspoloženom Nemanji Nedoviću koji se raspucao krajem četvrte deonice ekipa Duška Ivanovića je izborila produžetak, a zatim nastavila da muči izraelski tim.

Nakon regularnih 40 minuta bilo je 84:84, dodatnih pet minuta završeni su rezultatom 11:11, a Makabije je tek u drugom produžetku slomio Zvezdin otpor. I tada je delovalo da bi razlika mogla da bude ubedljiva - imali su Izraelci čak i sedam poena razlike, ali je Zvezda uspela da se vrati. Nakon nekoliko neiskorišćenih napada Makabija Adam Hanga je uhvatio priključak, a zatim u poslednjim sekundama imao akiju i za produžetak... Ipak, nije uspeo da uputi šut!

U redovima Crvene zvezde najbolje partije imali su Nemanja Nedović i Luka Mitrović sa po 23 postignuta poena, dok je Rokas Gedraitis ubacio 22. Dvocifreni učinak zabeležio je i Adam Hanga sa 13 poena, a Marku Simonoviću se zaustavio na devet postignutih poena. Jago do Santos je susret završio sa osam asistencija,. Mitrović i Simonović su imali po sedam skokova, a Hanga je u obe kategorije završio na brojci šest!

Zvezda: Hanga 13 (3/7 za tri, 6 sk, 5 as), Davidovac 4, Mitrović 23 (8/12 za dva, 7 sk, 5 as), Lazić 3, Simonović 9 (7 sk), Tobi 4, Bolomboj, Nedović 23 (5/10 za tri, 5 as), Gedraitis 22 (4/9 za tri), Kuzmić 4, Bjelica 2, Jago Dos Santos 2 (0/4 za tri, 8 as)

BONUS VIDEO: