Sjajan posao!

NBA SUPERSTAR ZBOG LEPOTICE DOŠAO U EVROLIGU! Pešić otkrio detalje: "Odigrala je ulogu!"

Autor Dušan Ninković

Očekuje se da Serž Ibaka bude ogromno pojačanje za Bajern, a u Evropu je stigao zbog prijateljice Sindi.

Izvor: Instagram/cindybruna/Printscreen

Utakmicom Crvene zvezde i Asvela zakazanom za četvrtak uveče u Beogradskoj areni počinje nova sezona Evrolige - elitni evropski klubovi boriće se za prestižan trofej, a čini se da će konkurencija biti izuzetno jaka. Tokom leta su se u Evropu "doselili" pojedini košarkaši koji su ostavili dubok trag u NBA, pa će njihovo pojavljivanje na parketima podići kvalitet takmičenju, ali i privući mnogo pažnje. Jedan od takvih je Serž Ibaka (34), kojeg je u evropsku košarku i minhenski Bajern privukla - barem delimično - i lepotica Sindi Bruna (29)!

U izjavi pred početak sezone u Evroligi o potpisu nekadašnjeg NBA igrača govorio je sportski direktor Bajerna Marko Pešić, koji je otkrio detalj o prijateljstvu poznatog košarkaša i prelepe manekenke. "Svakako je odigrala određenu ulogu. Ne znam koliko će često biti u Minhenu, ali to što joj je bliže, to je bolje. Upoznao sam je i mislim da se uklapa u naš klub. Radujem se što ću ih ponovo videti u BMW Parku", istakao je sin Svetislava Pešića, dok je objašnjavao dolazak iskusnog košarkaša.

Serž i Sindi će svakako ima više vremena da se druže jer je kalendar u Evropi nešto lakši od onog u NBA gde timovi moraju da putuju na duge turneje i često su odvojeni od porodice i prijatelja. To bi mogao da bude važan adut da Ibaka odigra fantastičnu sezonu u novom klubu, pod komandom Pabla Lasa, jednog od najboljih evropskih trenera. Pogledajte kako izgleda prelepa Sindi o kojoj se priča u Nemačkoj:

Sportski direktor Bavaraca Marko Pešić objasnio je i da je Serž Ibaka tip košarkaša kakvog su u Bajernu dugo tražili na tržištu. "Dugo smo čekali ovakav profil igrača. Tražili smo takvog igrača. Bilo je i malo sreće, nije bilo tako planirano. Doživljavam ga kao možda najprofesionalnijeg igrača s kojim sam imao zadovoljstvo da radim u Minhenu. Siguram sam da će nam biti od velike pomoći", rekao je bivši reprezentativac Nemačke poreklom iz Srbije.

Što se tiče Ibake, on je jedno od najzvučnijih imena koje će igrati Evroligu naredne sezone i verovatno je samo dolazak Kembe Vokera iz NBA u Evropu veći transfer od njegovog. Kao dugogodišnji reprezentativac Španije ima zlato sa Evropskog prvenstva 2011. godine i srebro sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, dok je sa ekipom Toronta bio NBA šampion 2019.

Nakon kratkog igranja u rodnom Kongu preselio se u Španiju gde je nastupao za Hospitalitet i Manresu, a sijetl Supersoniksi uzeli su ga na draftu 2008. godine kao 24. pika. Franšiza se preselila u Oklahomu, gde je on i počeo američki deo karijere tokom kojeg su se nizali nastupi za Orlando, Toronto, LA Kliperse i Milvoki. Tokom lokauta u NBA ligi dva meseca je nastupao za Real Madrid, u čijem dresu je 2011. godine odigrao šest mečeva u Evroligi.

BONUS VIDEO: