Ne može ovako...

PARTIZANE, ŽELJKU HITNO TREBA POJAČANJE! Poraz otkrio najveću MANU crno-belih - fali jedan igrač!

Autor Dušan Ninković

Crno-beli na evropskoj premijeri izgubili od Makabija, a Željko Obradović bi uskoro morao da dobije centra kako se to ne bi ponavljalo.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaši Partizana počeli su novu evroligašku sezonu u Izraelu, gde je domaći Makabi iz Tel Aviva bio uspešniji - 96:81! Tim Željka Obradovića pokazao je nekoliko mana na prvom gostovanju u sezoni, a navijači Partizana pronašli su utehu u rezultatima sa početka prethodnog takmičarskog ciklusa - takođe nije počelo sjajno, pa se završilo veoma uspešno i na evropskom i na regionalnom frontu. Ipak, Partizan je u Tel Avivu delovao kao nekompletan tim.

Mnogi su nakon prvih 40 minuta u novoj sezoni Evrolige zaključili da je odlazak francuskog centra Matijasa Lesora u Panatinaikos nenadoknadiv gubitak za beogradske crno-bele! Ekipa je tokom leta pretrpela veliku promenu u reketu jer je umesto Francuza stigao Frenk Kaminski koji je drugačiji tip igrača i nije fantastičan kada je u pitanju odbrana reketa, iako bi fizikalijama trebalo da isparira većini košarkaša protiv kojih će igrati. Problem postoji, a Partizan će morati da mu se prilagodi ili...

Da dovede nekog drugog! "Gledamo da dovedemo još jednog igrača, ali ne po svaku cenu. Treba nam neko ko će podići kvalitet ekipe", rekao je Željko Obradović pred početak nove sezone i sada je gotovo jasno da je u tim trenucima mislio na nekog "teškaša". Igrača približnijeg Matijasu Lesoru, nekoga ko snagom i energijom može da "izvuče" tim kada upadne u problem, što je Francuz više puta radio tokom prethodne sezone. 

Frenk Kaminski je odigrao samo šest minuta, Balša Koprivica pokušao da se nametne i da iskoristi priliku kada Amerikanac srpskog porekla nije ulazio u igru, a čak su i Zek Ledej i Alen Smailagić imali ogromnih problema pod svojim košem. Makabi je napravio čak 15 ofanzivnih skokova na ovom meču, što je jasan signal Partizanovim čelnicima - Željku Obradoviću će ubrzo biti potreban centar, posebno ako Kaminski bude imao ozbiljnijih problema sa povredom ramena zbog koje nije igrao u drugom delu meča!

Da navijači Partizana ne bi sa setom i suzom u oku gledali Matijasa Lesora u dresu Panatinaikosa na početku sezone, pojačanje u reketu moraće da stigne što pre.

BONUS VIDEO: