Košarka

ZVEZDA PRVA U EVROLIGI? LEPO JE, NEK TAKO I OSTANE! Davidovac raspoložen pred Kaunas, "pecnuo" i saigrača: On to ne zna!

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Davidovac je pred put u Kaunas na meč sa Žalgirisom razgovarao sa novinarima u Areni.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda ubedljivo je savladala Asvel na startu Evrolige i želi da nastavi pobednički niz. Sledi prvo gostovanje u elitnom takmičenju i put u Kaunas na meč sa Žalgirisom. Rivalom koji ne leži srpskom timu, ali se nadaju da je došlo vreme da se prekine i to.

Dejan Davidovac razgovarao je sa prestavnicima medija na treningu u Areni i ima samo reči hvale na račun rivala. "Igramo protiv dobre ekipe koja je dugo zajedno, fizički su dominantni, igrali smo skoro na Kipru, očekujem fizički tešku utakmicu. Očekujem pobedu, idemo spremni, nalazimo se u dobrom ritmu, kao i oni. Imaju kod kuće veliku podršku sa tribina. Očekujem, idemo da pobedimo, daćemo sve od sebe."

Rokas Gedraitis ostavio je odličan utisak na početku sezone, mada je i sam priznao da nikada do sada nije pobedio u Kaunasu. "Može da nam pomogne, dobar igrač, dobro igra, zna kako se igra protiv njih iako nikad nije dobio. Ustvari, očigledno da ne zna", nasmejao se Dejan pa dodao "da se nada da će ovaj meč biti prilika da to promeni".

Na pripremnom meču krajem septembra litvanski tim je slavio (85:84). Svaka prijateljska utakmica nam je značila, posebno na tom turniru na Kipru. Između ostalog i protiv njih. Fizički su dominantni, dugo igraju zajedno, poznaju se. U suštini jedna dobra ekipa."

Upitan je i kakav je osećaj videti Zvezdu na prvom mestu u Evroligi posle prve runde. "Dobar je, nadam se da će tako biti do kraja", sa osmehom je završio Davidovac.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: