KRAJ!

ZVEZDA OTPUSTILA DUŠKA IVANOVIĆA!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda i Duško Ivanović završili su saradnju nakon slabog starta nove sezone.

Izvor: MN Press

Duško Ivanović više nije trener Crvene zvezde Meridianbet, potvrdio je klub u večernjim časovima. Odluka je doneta nakon slabog starta crveno-belih koji su vezali tri poraza u Evroligi - od Žalgirisa, Monaka i Virtusa - i to uoči "večitog" derbija protiv Partizana koji sledi iduće nedelje u najjačem takmičenju.

"KK Crvena Zvezda Meridianbet obaveštava javnost da Duško Ivanović više nije prvi trener našeg seniorskog tima. Klub se ovom prilikom još jednom zahvaljuje Dušku Ivanoviću na svemu što smo zajedno učinili u prethodnom periodu, ogromnom radu i trudu koji je uložio, načinu na koji je predstavljao klub kao trener prvog tima, i želi mu mnogo zdravlja i uspeha u narednom periodu i na novom profesionalnom izazovu", navodi se u saopštenju.

Ivanović je manje od godinu dana sedeo na klupi Crvene zvezde, a sa klubom je osvojio dva trofeja - Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije, dok je igrao i finale ABA lige protiv Partizana i izgubio je u majstorici. Što se tiče prošlogodišnjeg izdanja Evrolige, stigao je nakon lošeg starta Vladimira Jovanovića i sezonu je završio sa skorom 17-17.

"O izboru novog trenera, KK Crvena Zvezda Meridianbet će blagovremeno obavestiti javnost", zaključuje se.

Podsetimo, Crvena zvezda je ovog leta dovela veliki broj novih igrača koji "nisu još kliknuli", ali su sa Malog Kalemegdana pokazali velike ambicije i žele da igraju fajnal-for Evrolige. Videćemo ko će biti angažovan kao naslednik Ivanovića, a za sada se kao prva opcija spominje Joanis Sferopulos.

Zvezdu već u ponedeljak u 18 časova očekuje duel sa FMP Železnikom, dok je meč protiv Partizana u Evroligi na programu već 26. oktobra, pa onda i 30. u ABA ligi.

BONUS VIDEO: