O DERBIJU

ZVEZDA BEZ DVOJICE VAŽNIH IGRAČA NA PARTIZAN! Novi trener progovorio i o Bjelici - ni raskid, a ni penzija!

Autor Nemanja Stanojčić

Grčki trener Janis Sferopulos govorio je o predstojećem večitom derbiju Partizana i Crvene zvezde u Evroligi.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Grčki trener Janis Sferopulos debitovao je pobedom na klupi Crvene zvezde Meridianbet u ponedeljak protiv FMP Železnika, a sad su pred njim i najveći izazovi u vidu mečeva sa Partizanom. Prvi od dva susreta koji se igraju u razmaku od 96 sati je već na programu u četvrtak (18.30) u okviru petog kola Evrolige, a Grk je za početak saopštio dve loše vesti za navijače. Branko Lazić i Nemanja Nedović sigurno neće igrati zbog povreda, dok nema naznaka ni kada će se vratiti.

"Prvo želim da kažem da je ovo veoma važan meč za nas, a i za njih. Svi znaju važnost derbija. Mislim da igrači znaju koliko je važno za celu Crvenu zvezdu da pobedimo i zato želim da se borimo, da poštujemo Partizan, ali da damo sve od sebe. Mi smo Crvena zvezda i borićemo se", naglasio je Sferopulos u razgovoru sa medijima.

Ističe da se Evroliga, od kada je poslednji put vodio klub u njoj u februaru 2022. godine, nije mnogo promenila i da moderna košarka manje-više podrazumeva iste stvari. To su brzina, brze odluke, agresivnost, snaga, a da on kao trener polako radi sa igračima koje je upoznao pre samo nekoliko dana. "Imam neke ideje koje polako uklapam u tim. Radimo na prioritetima prvo, a onda i na ostalim stvarima", naglasio je Grk.

Što se tiče Nemanje Bjelice, koji je prema pisanju medija bio blizu raskida ugovora u Zvezdi i(li) penzije, grčki trener Sferopulos potvrdio je da je i dalje član crveno-belih i da slede razgovori: "Da, pričaću sa njim, ali fokus je na derbi, a posle derbija ću o njemu", poručio je Sferopulos o nekadašnjem najkorisnijem igraču Evrolige.

Podsetimo, Delije neće biti na derbiju jer su nezadovoljne brojem ulaznica koje je Partizan odredio: "Znam da su navijači fanatični, žive za mečeve Zvezde i Partizana i imam iskustvo ovakvih utakmica iz Grčke, ali i Izraela. To su utakmice koje svi žele da igraju".

BONUS VIDEO: