Košarka

DERBI MOŽE DA NAM PREOKRENE SEZONU! Davidovac se oglasio: Njih dvojica će nam nedostajati

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Davidovac pričao je o derbiju sa Partizanom, treneru Sferopulosu, navijačima...

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Partizan protiv Crvene zvezde Meridianbet u prvom evroligaškom derbiju u četvrtak (18 časova). Novi trener crveno-belih Janis Sferopuls neće moći da računa na Nemanju Nedovića i Branka Lazića koji su povređeni i nisu u konkurenciji za tim. Biće to prvi od dva derbija u nizu, pošto je posle duela u Evroligi na programu i meč u ABA ligi (30. oktobar).

Dejan Davidovac zna šta bi moglo da donese prevagu u okršaju sa najvećim rivalom. "Biće teška utakmica, svi znamo šta derbi znači. Može da preokrene sezonu za nas. Partizan igra na domaćem terenu i to može da bude najveća prednost u derbiju generalno. Očekujem težak meč, kao i svaki derbi", počeo je Davidovac.

On je prethodnu sezonu proveo u ruskom CSKA. Sada će ponovo igrati u derbiju. "Jesam imao godinu dana pauze, ali sam igrao dosta derbija. Volim te utakmice, verujem da svi igrači vole to i tu atmosferu. Svi igramo zbog takvih mečeva. Ima veliki značaj, veliki motiv."

Pričao je o radu sa trenerom Sferopulosom. "Još je kratak period da bi pričali o velikim promenama, sama promena trenera je velika promena, kratko smo zajedno da bih pričao o nečemu više. Igrali smo jedna meč, imali trening, odradićemo dva treninga pred Partizan, nije bilo dosta vremena za promenu taktičkih stvari iz korena. Trebaće vreme da prođe, da bih nešto više rekao."

Ističe da nije bilo potrebe da se stranci posebno spremaju za derbi. "Stranci su igrali derbije u Španiji, Grčkoj i tako dalje, znaju šta to znači i svi su spremni."

Prokomentarisao je i izostanke Nedovića i Lazića. "Svakako će nam nedostajati, oni su iskusni košarkaši koji imaju iskustvo sa ovakvim mečevima. Značio bi nam bilo koji igrač koji nije tu, spremamo se i to je to."

U Areni neće biti navijača Zvezde, iako je prvobitno bilo dogovoreno drugačije. "Nisam znao za tu informaciju, Partizan je domaćin, imaće više navijača, tako je kako je. Spremni smo, naravno da bi nam značilo da su i naši navijači tu."

Za kraj je upitan i da li će možda igrati više u reketu u predstojećem derbiju. "Videćemo na treningu da li će biti nekih taktičkih izmena", zaključio je Davidovac.

BONUS VIDEO: