Košarka

MAKABI ĆE IGRATI KOŠARKU U PIONIRU! Aleksandar Vučić: To je velika počast, znaju ko to može da obezbedi

Autor Mladen Šolak

Predsednik Srbije potvrdio dolazak košarkaša iz Izraela u Beograd

Izvor: RTS/screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će Makabi Tel Aviv igrati kao domaćin u Beogradu, u hali "Aleksandar Nikolilć", nekadašnjem Pioniru. "Makabi će doći da igra košarku u Pioniru. Svesni se šta to podrazumeva i znači. To je velika počast za Srbiju, jer oni znaju ko to može da da obezbedi. U ovoj zemlji ne postoji niko ko mrzi Arape, Jevreje, ovde želimo da se uspostavi mir i da živimo sa jednima i drugima", rekao je Vučić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Poput Makabija, i drugi izraelski timovi igraće u Beogradu međunarodne utakmice dok u njihovoj zemlji bukti rat tamošnje vojske i Hamasa. Hapoel Jerusalim, koji sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Džikić, već je u Srbiji i takođe će u "Pioniru" igrati meč FIBA Lige šampiona protiv Galatasaraja sledeće nedelje, a očekuje se da na istom mestu bude domaćin i nakon njih.

Makabi će tako biti treći evroligaš koji će dočekivati rivale u Beogradu, a prvu utakmicu kao domaćin odigraće 9. novembra protiv Bajerna u beogradskom hramu košarke. Prema nezvaničnim informacijama, španski i turski klubovi hteli su da Makabi bude suspendovan, ali je bilo i timova koji su podržali "Ponos Izraela" i zato je ostao u takmičenju.

BONUS VIDEO: