Košarka

HAOS NA KRAJU DERBIJA - BELOŠEVIĆ VIDEO ŠTA JE KAMPACO URADIO! Cela hala gledala srpskog sudiju zbog ovog faula (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Pogledajte detalj sa kraja burnog derbija Real Madrida i Barselone.

Izvor: Twitter/SKWEEK

Prvi evroligaški "El Klasiko" ove sezone završen je dramatičnom pobedom Real Madrida u veoma napetoj završnici. Madriđani su na svom terenu braniili i odbranili prednost, a Barsa je imala šansu da 4,3 sekunde do kraja izjednači, jer je Tomaš Satoranski iznudio tri slobodna bacanja na polovini terena.

Čeh je prevodio loptu na polovinu Reala, ispred njega je bio doskorašnji plejmejker Crvene zvezde Fakundo Kampaco i nakon njihovog duela iglasio se srpski sudija Ilija Belošević - dosudivši prekršaj za tri penala. Posle kratke konsultacije sa kolegama arbitrima iz Slovenije, Milanom Nedovićem i Lukom Kardumom, poznati srpski sudija je ostao pri odluci i ruku Argentinca na Čehu u naletu ocenio je kao prekršaj za slobodna bacanja:

Na štetu Barselone, Satoranski nije izjednačio, već je pogodio samo jedno bacanje i tu je bio kraj derbija, jer je Hrvat Mario Hezonja potom iskoristio dva slobodna bacanja i postavio nedostižnih 65:61. Pogledajte odluku sudije Ilije Beloševića koja je u trenutku izazvala veliku polemiku, alli na kraju ipak nije odlučila pobednika.

Real Madrid su ka pobedi vodili Argentinac Gabrijel Dek sa 20 poena i krilni centar Vensan Poarje sa 14, dok je u Barseloni najveći doprinos dao Jan Veseli, sa 12 poena i 10 skokova. Srpski internacionalac Nikola Kalinić igrao je najviše za Barselonu, 29 minuta, i za to vreme postigao sedam poena uz četiri skoka. Real je ostao prvoplasirani na tabeli sa skorom 5-0, dok je Barselona doživela prvi poraz i sad ima učinak 4-1.