Košarka

PETRUŠEVU OTVORENA VRATA ZVEZDE! Čović: Na njemu i Mišku je... Govorio sam mu jedno i pre NBA lige

Autor Mladen Šolak

Predsednik Zvezde bio upitan da li postoji šansa da Filip Petrušev dođe u Zvezdu.

Izvor: MN Press

Dok se čini izvesnim da će srpski košarkaš Filip Petrušev nastaviti karijeru u Olimpijakosu, predsednik Crvene zvezde Meridianbet Nebojša Čović rekao je da su reprezentativcu Srbije otvorena vrata na Malom Kalemegdanu posle kratke epizode u NBA ligi. "Čuo sam da je to Olimpijakos, da su dali veoma, veoma pristojnu ponudu. Petruševu su vrata Crvene zvezde otvorena i sada, ali to je njegova odluka i odluka njegovog menadžera. Da ne bi bilo zabune, Miška Ražnatovića, pa neka odlučuje. Bez ikakve ljutnje, došao - ne došao", rekao je Čović u podkastu "Miljanov korner".

On je otkrio da je nakon prethodne sezone razgovarao sa mladim centrom i da ga je savetovao da ostane i odigra još godinu za beogradske crveno-bele. "Govorio sam mu da ne žuri, da ostane još jednu sezonu, da vidimo, da se dogodi to sazrevanje, a onda ideš u NBA na velika vrata. Razumem i NBA i pare. NBA je NBA, to je kruna svetske košarke, ali ako prebrzo voziš, opasne su krivine na tom putu i klizav je teren".

Čović je podsetio da je Petrušev došao u Zvezdu nakon što je presedeo sezonu u Efesu i da je u njegov razvoj uložen veliki trud tadašnjeg trenera Duška Ivanovića. "Sećate se prošle godine koliko je Duško Ivanović imao volje i želje da izgura Filipa Petruševa i uspeo je to da uradi. Šta je Petrušev igrao kod Atamana? Tu godinu je izgubio. Šta je igrao kod Duška Ivanovića? Podigao ga je u nebesa. I Petrušev je radio, bio je posvećen, odličan momak. Mislim da je preuranjeno ušao u neke stvari, ali to su njihove odluke".

"Ja imam 53 godine iskustva u košarci i kada kažem nekome neku sugestiju, često se događa da ne veruje u moju sugestiju, već više veruje menadžerima, a kad se pogreši, onda se traži krivica u klubu, a ne onome što se sami doneli u dogovoru sa menadžerima, koje razumem, jer rade svoj posao. Nije najvažniji procenat, već da dobro promislite. Nijedan od tih igrača nije ovde imao loš ugovor. Polako, stići će te i u NBA. Uvek možete da se konsultujete sa igračima koji su bili u NBA ligi, Rakočević, Teodosić... Da ne nabrajam", dodao je predsednik Zvezde.

Petrušev je minulog leta potpisao za Filadelfiju, odigrao veoma dobro za reprezentaciju na Mundobasketu, a potom se ipak nije zadržao u NBA ligi, gde su ga Siksersi trejdovali u Kliperse posle samo jednog nastupa, a tim iz Los Anđelesa ga samo prosledio u Sakramento, koji takođe ne računa na njega.

BONUS VIDEO: